International

Testul Forțelor Aeriene SUA pentru lansarea unei rachete hipersonice ultra-rapide a eşuat

Publicat: 07 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Testul Forțelor Aeriene SUA pentru lansarea unei rachete hipersonice ultra-rapide a eşuat
Încercarea de a lansa o rachetă hipersonică de pe o B-52H Stratofortress, precum cea din imaginea din această fotografie din 2020, nu a avut succes

Noul program al rachetelor hipersonice al Forțelor Aeriene SUA a suferit o lovitură luni, după ce nu a reușit să lanseze de pe un avion de bombardiere Stratofortress B-52H care zboară de la baza forței aeriene Edwards din California.

Statele Unite ale Americii duc o competiţie, neoficială cu Rusia la nivel de înarmare şi de testare a noi arme care pot provoca adevărate dezastre,

Racheta nu a reuşit să finalizeze lansarea secvență

„B-52H Stratofortress a decolat luni peste Range Mugu Point Mugu intenționând să tragă primul vehicul de testare de rapel pentru programul AGM-183A lansat cu aerul Rapid Response Weapon (ARRW). În schimb, racheta de testare nu a reușit să-și finalizeze lansarea secvență și a fost reținută în siguranță pe aeronava care s-a întors la Edwards AFB „, a spus Forțele Aeriene într-un comunicat.

Eșecul testului este un obstacol pentru SUA, care este angajată într-o cursă cu China și Rusia pentru a dezvolta arme hipersonice într-un moment al tensiunilor globale crescute. Rachetele sunt proiectate pentru a călători cu o viteză atât de mare încât pot zbura pe distanțe mari și se pot deplasa rapid prin spațiul aerian puternic apărat pentru a ataca ținte precum porturi, aerodromuri și alte instalații înainte de a putea fi doborâte cu succes.

„Programul ARRW a depășit granițele de la înființare și și-a asumat riscuri calculate pentru a avansa această capacitate importantă. Deși lansarea nu a fost dezamăgitoare, testul recent a furnizat informații de neprețuit pentru a învăța și a continua. De aceea testăm”, a spus Brig. . Gen. Heath Collins, ofițerul executiv al programului direcției de armament. Arma este menită să ofere comandanților americani din întreaga lume „capacitatea de a distruge ținte de mare valoare, sensibile la timp”, potrivit unei declarații a Forțelor Aeriene.

Noua rachetă se numește armă de răspuns rapid (ARRW) lansată cu AGM-183A și se așteaptă să fie gata de desfășurare în următorii câțiva ani. Testul a vizat în mod special demonstrarea capacității ARRW de a atinge viteza hipersonică.

Pentagonul își propune să dezvolte în cele din urmă o rachetă hipersonică care să poată călători de 20 de ori viteza sunetului într-o grevă militară din lumea reală, spun oficialii apărării, nu departe de viteză pe care au parcurs-o navetele spațiale la reintrarea în atmosfera Pământului. Până în prezent, au existat câteva componente testate la viteze apropiate.

Rusia testează şi ea arme care pot cauza adevărate catastrofe

Un raport a arătat faptul că Rusia testează şi ea  arme care pot provoca catastrofe. Vorbim despre o nouă super armă care ar fi capabilă să decimeze coasta de vest sau est a Americii, făcându-le nelocuite pentru mai multe decenii. Această torpilă stealth fără pilot este alimentată de un reactor nuclear și este concepută de designerii ruși pentru a putea merge pe fundul mării. Dispozitivul este destinat să livreze un focos de mai mulți megatoni

China a testat prima dată o rachetă hipersonică în 2014 și Rusia în 2016. Vehiculul planor hipersonic al Rusiei, cunoscut sub numele de Avangard, este echipat cu focoase nucleare și lansat din rachete balistice intercontinentale SS-19, potrivit Serviciului de cercetare al Congresului. Rusia a efectuat teste de succes pe Avangard în 2016 și 2018, anunțând în decembrie 2019 că a activat două SS-19 echipate cu Avangard.

Adauga un comentariu