Eveniment-Social

Tetativa de sinucidere a unei oligofrene

Publicat: 02 feb. 1999

•bolnava obisnuia sa arunce cu borcane in trecatori

Iuliana Balan, 29 ani, din Soseaua Pacurari, diagnosticata cu oligofrenie de gradul II, a fost la un pas de moarte, dupa ce a inghitit 44 de tablete de Clordilazin si Tiolizazin. Accidentul s-a derulat in noaptea de 31 ianuarie-1 februarie, in apartamentul parintilor victimei. Principala cauza, care a condus la ingestia masiva de medicamente a oligofrenei a fost descoperirea de catre aceasta, a locului in care erau tinute pastilele.

„Catre miezul noptii, in timp ce ma duceam la toaleta, mi-am gasit fata in bucatarie. Era absenta la tot ce era in jur. Mi-am dat seama ca facuse ceva. In jurul ei erau imprastiate pastilele. Cand m-am dus in locul unde tineam ascunse medicamentele am vazut ca acestea lipseau”, a declarat Elena Balan, mama oligofrenei.

Iuliana Balan suferea, de la varsta de 1 an, de encefalopatie cronica. Printre medicamentele pe care trebuia sa le ia zilnic, figurau Clordilazinul si Tiolizazinul. Transportata in timp util la Spitalul de Urgente, oligofrena a fost salvata. Cadrele medicale de la Spitalul de Urgente sint de parere ca ar fi indicata internarea Iulianei Balan la Spitalul „Socola”.

Tulburarile psihice ale Iulianei Balan au dat mult de furca parintilor ei. „In ultima vreme, fata s-a manifestat din ce in ce mai violent. A spart cam toate sticlele din casa si, din balcon, arunca cu borcane in trecatori. Chiar a vrut sa se arunce de la balcon, dar fiind in apropiere am reusit sa o opresc. Din aceasta cauza a fost la un pas de a lua bataie. Este foarte puternica, iar eu singura nu o pot dovedi. Sper sa fie internata la Socola, caci numai asa va fi in siguranta”, a spus Elena Balan. loading...

Adauga un comentariu