News Flash:

Teza unica la matematica

13 Mai 2009
1172 Vizualizari | 0 Comentarii
Teza unica la matematica
Peste 400.000 de elevi sustin astazi teza la matematica, pentru cei 213.514 elevi din clasa a VII-a fiind ultimul test, iar pentru cei 213.396 din clasa a VIII-a este penultimul. Extragerea variantei de subiect din cele zece posibile este programata pentru ora 10.00, la sediul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, in prezenta Comisiei Nationale de Organizare. Durata fiecarei teze cu subiect unic este de doua ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev, adica de la ora 12.00. La aceasta proba sunt asteptati sa participe 426.910 de elevi, dintre care 213.514 in clasa a VII-a si 213.396 in clasa a VIII-a, inscrisi la 15 septembrie in respectivii ani de invatamant.
Evaluarea in sesiunile de teze unice din anul scolar 2008-2009 presupune ca fiecare lucrare sa fie corectata de doi profesori: unul dintre acestia este profesorul de specialitate care a predat la clasa (care va corecta lucrarile in scoala), iar celalalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unitatii de invatamant de la care provine teza. Durata activitatii de evaluare este de maximum trei zile lucratoare pentru fiecare scoala, inclusiv ziua in care s-a sustinut proba, iar in centrele de evaluare, de cel mult patru zile lucratoare. Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, in prima ora de clasa dupa primirea rezultatelor de la centrul de evaluare, tezele si rezultatele obtinute la acestea. In urma acestei analize, elevii pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant. Contestatia, semnata de elev si de parinte/tutore legal instituit, se depune la comisia din unitatea de invatamant, in cel mult sapte zile de la data primirii in scoala a rezultatelor din centrul de evaluare. Baremul de evaluare pentru fiecare subiect se elaboreaza in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar si se posteaza pe Internet, dupa desfasurarea probei.
Inscrierea in clasa a IX-a, invatamant de stat, se face fara examen, pe baza mediei de admitere, in care media generala obtinuta la tezele cu subiect are o pondere de 50 la suta, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII tot de 50 la suta. Pentru prima data in acest an, media la admiterea in liceu va cuprinde pentru elevii claselor a VIII-a atat rezultatul la teza din clasa a VII-a, cat si cel din clasa a VIII-a. Termenul limita pana la care poate fi efectuata prima etapa a repartizarii computerizate in invatamantul liceal a absolventilor clasei a VIII-a este 3 iulie inclusiv. Repartizarea se face in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de optiunile candidatilor, inscrise in fisa de optiuni.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4050 (s) | 22 queries | Mysql time :0.293626 (s)