International

Thailanda, amenintata de atacuri teroriste

Publicat: 14 ian. 2012
1

Autoritatile din Statele Unite si Israel au emis o alerta iminenta pentru atacuri teroriste in Bangkok, insa politia thailandeza insista ca are situatia sub control, retinand un suspect si fiind in cautarea altuia.

Politia a retinut un suspect libanez care ar avea legaturi cu grupul terorist Hezbollah, la aeroportul Suvarnabhumi, in timp ce acesta incerca sa plece din Thailanda, a declarat vicepremierul Chalerm Yubamrung, relateaza Bangkok Post. De asemenea, politia a prezentat portretul-robot al celui de-al doilea suspect. Oficialul a precizat ca situatia nu este atat de grava cum au crezut initial si a rugat publicul sa nu intre in panica.

Intr-un mesaj transmis de ambasada americana din Thailanda se spune ca teroristii ar pregati atacuri asupra zonelor turistice din Bangkok in viitorul apropiat, iar cetatenii americani erau rugati sa fie atenti cand viziteaza zonele in care se plimba, de obicei, grupuri mari de turisti occidentali.

Potrivit unei surse din Biroul Imigrarii, reprezentantii ambasadei SUA au avertizat autoritatile thailandeze, inainte de Craciun, ca ar fi fost informati de catre un grup din ambasada israeliana cu privire la militanti care ar putea declansa atacuri asupra grupurilor de turisti.      

Adauga un comentariu