Cinema

The Lion King este cea mai scumpa dintre relansarile animatiilor clasice Disney

Publicat: 18 iul. 2019

Filmul se lanseaza din 19 iulie in cinematografe! Una dintre cele mai indragite povesti animate Disney, The Lion King s-a intors in cinematografe intr-o versiune ce lasa in urma animatia clasica si arata cat de departe a ajuns domeniul efectelor vizuale (este cel mai aplaudata calitate a filmului). Insa tocmai aceste efecte vizuale de ultima generatie au ridicat nota de plata a productiei – a ajuns sa fie cea mai scumpa din seria de relansari live action a animatiilor clasice Disney (un live action alcatuit practic din imagini fotorealiste cu ajutorul CGI-ului).

Vezi si: Filme pe care sa le urmaresti pentru a avea o seara mai buna

Potrivit screenrant.com, bugetul filmului s-a ridicat la aproximativ 260 milioane de dolari. Drept comparatie, Aladdin, lansat anul acesta, a costat 183 milioane de dolari, The Junge Book (2016) a ajuns la 177 milioane, iar Dumbo la 170 milioane de dolari. Doar Beauty and the Beast, cu un buget intre 160 si 255 milioane de dolari, a fost aproape de suma necesara pentru noua animatie semnata de Jon Favreau (care a stat si la carma lui The Jungle Book).

Noul The Lion King s-a lansat deja pe pietele internationale si urmeaza sa debuteze in acest week-end si in cinematografele americane, unde analistii se asteapta la incasari de aproximativ 150 milioane de dolari. Filmul are nevoie de cel putin 520 mlioane de dolari incasari internationale pentru a-si recupera cheltuielile si cu promovarea, insa realizatorii spera sa depaseasca si cele 900 milioane la care a ajuns Aladdin, tinand cot de popularitatea si mai mare a acestui titlu din catalogul marcilor Disney.loading...

Adauga un comentariu