Jocuri

The Sims va aparea si pe Facebook

Publicat: 09 iun. 2011

The Sims , jocul video cu cel mai mare succes din toate timpurile, va fi lansat si pe Facebook în versiunea The Sims Social, au anun?at reprezentan?ii Electronic Arts (EA), produc?torul jocului.

In sfarsit, Facebook a evoluat suficient de mult incat sa devina atractiv pentru proprietarul jocului The Sims. Electronic Arts, liderul simulatoarelor de orice fel, va lansa o extensie, numita The Sims Social, special pentru Facebook.

Oficialii au facut anuntul luni in cadrul E3, dar nu au oferit o data de lansare. Probabil de teama ca, daca n-o vor respecta, ar putea avea loc proteste de strada la nivel planetar.

Totodata (cum altfel?!), EA vrea sa lanseze si o aplicatie a jocului pentru mobile.

The Sims, introdus in 2000, s-a vandut in peste 140 milioane de exemplare la nivel mondial.

Avand in vedere baza de fani uriasa, competitia pentru jocurile Zynga va fi dura. Farmville, CityVille si Mafia Wars au atras, pana acum, peste 250 milioane de useri activi.

Anuntul vine dupa ce Electronics Arts a cumparat, pentru 400 milioane dolari, Playfish, o companie specializata pe social gaming.

Miscarea face parte din strategia EA de a se adapta mai bine la social media si de a pune mana pe o felie consistenta dintr-un tort care creste cu o viteza tot mai mare.

Din cele 400 milioane dolari, 275 sunt cash, iar 25 in equity. Insa, daca Playfish va obtine anumite performante (si nu are de ce sa nu le obtina), suma totala va urca la cea enuntata.

Compania a dezvoltat jocuri extrem de populare pentru platforme precum Facebook, MySpace si iPhone. Printre creatiile lor cele mai populare se numara Pet Society, Restaurant City si Country Story.

 loading...

Adauga un comentariu