Cancan ultimă oră

Ți se aburesc ochelarii atunci când porți masca? Iată ce sfat oferă un medic chirurg

Publicat: 19 nov. 2020
fată cu mască și ochelari aburiți
Micul secret al medicului este un plasture pus pe nas. Acesta trebuie aplicat atât pe nas, cât și pe mască.

Majoritatea persoanelor care poartă ochelari de vedere se confruntă cu problemă foarte mare, atunci când poartă și masca de protecție: ochelarii se aburesc.

Soluția nu este nici renunțarea la ochelari și, mai ales, nici renunțarea la mască, fiindcă ne aflăm în plină pandemie de COVID-19. Astfel, un medic chirurg vine cu o soluție revoluționară. El poartă masca de protecție ore întregi în sala de operație și cu un simplu truc reușește să scape de aburirea ochelarilor.

Medic chirurg: un plasture pus peste nas face minuni! Așa ați scăpat de aburirea ochelarilor

Micul secret al medicului este un plasture pus pe nas. Acesta trebuie aplicat atât pe nas, cât și pe mască.

În aceste condiții, împușcați doi iepuri deodată: scăpați de ochelarii aburiți și sunt protejat și de virusul SARS-CoV-2.

„Dacă vi se aburesc ochelarii sau aveți probleme să vă țineți masca pe nas, un plasture pus peste nas face minuni!

Puteţi distribui, poate salva vieţi!”, a scris dr. chirurg Dan Heiferman, pe pagina de Twitter.

Cum se foloseşte corect masca?

Respectă pas cu pas următoarele lucruri:

– spală-te şi dezinfectează-ţi mâinile cu săpun, apă şi alcool sau dezinfectant cu cel puţin 70% alcool;

– pune-ţi masca la gură, acoperind şi nasul. Dacă e de unică folosinţă, trece elasticul pe după urechi. Dacă e reutilizabilă, leagă părţile de sus după cap, deasupra urechilor, iar cele de jos, pe sub urechi;

– când schimbi masca, mai întâi spală-te pe mâini şi foloseşte dezinfectant;

– apucă cu grijă masca de elastic sau de cordeluţă, fără ca suprafaţa exterioară să-ţi atingă fața, şi arunc-o la gunoi sau bag-o într-o pungă;

– spală-te iarăşi pe mâini şi dezinfectează-te.

Masca de protecție poate duce la respirație urât mirositoare?

După ceața de pe ochelari și dificultăți de respirație, apare un nou disconfort legat de purtarea măștii de protectie: respirația urât mirositoare! În Statele Unite, din ce în ce mai mulți oameni se plâng medicului dentist despre halitoză (denumirea sa științifică), după ce își acoperă nasul și gura zilnic, atunci când călătoresc sau la serviciu, potrivit femmeactuelle.fr. Dar masca poate da cu adevărat respirație urât mirositoare?

Când o porți pe nas și continuu (de obicei timp de patru ore), ai tendința să te hidratezi mai puțin. Acest lucru ar dezvolta o uscăciune care să conducă la mirosurile gurii rele. Deoarece salivând mai puțin, nu eliminăm suficient bacteriile care stau în gura noastră, despre care știm că sunt principala cauză a halitozei.

În urma respirației prin gură sub măști, mulți pacienți își dau seama în cele din urmă că sunt îngrijorați de halitoză.

Deși nu exista dovezi științifice pe această temă, dacă observați mirosuri suspecte, începeți să vă hidratați în mod regulat (la fiecare 2 ore), asigurați-vă că vă spălați pe dinți conștient, dimineața și seara, și folosiți o apă de gură. Dacă disconfortul persistă, discutați cu medicul stomatolog.
Adauga un comentariu