Actualitate

Ti se pare corect cum procedeaza cei de la Orange? Iata ce reclama acest iesean

Publicat: 22 mart. 2016
1

@ Dupa ce a fost abonat Orange mai multi ani, un iesean s-a hotarat sa treaca la alta retea, insa a avut parte de o surpriza nu prea placuta @ Chiar daca reglementarile permit companiei sa faca asta, pentru multi gestul lui este moral @ Acum ieseanul a depus o reclamatie la OPC, pentru a-si cere dreptatea @

Mai multi ani la rand, un iesean a fost client Orange, iar dupa cum spune el, de la o bucata de vreme nu a mai fost multumit de serviciile oferite de catre companie si a preferat sa se mute la alta retea. Asta a si facut, a renuntat la abonamentul pe care il avea la Orange si a vrut sa se aboneze la serviciile altei companii, insa telefonul pe care il achizitionase dintr-un magazin Orange era blocat in retea.

„Daca ai nefericirea de a fi fost client Orange, suporti consecintele abuzului de comportament al acestei firme. Am dorit tranferarea acestor servicii la o alta firma, determinat de necazurile la care eram supus la accesarea lor prin Orange. La portarea telefoniei mobile mi s-a restrictionat (blocat) telefonul de catre Orange. Astfel au incalcat prevederilor legii prin care dreptul consumatorului la denuntare sau reziliere nu poate fi anulat”, a declarat Mihai Panainte.

Unde-i dreptatea?

Este greu de spus cine are dreptate in astfel de cazuri. Pe deoparte, compania care face fel de fel de oferte clientilor si vinde aparate codate in retea, este indreptatita sa codeze aparatele, dar clientului care are dreptul legal de a-si alege firma la care vrea sa se mute, de ce ii este impus ca aparatul pe care l-a achizitionat sa-l foloseseasca doar in acea retea? La aceasta intrebare ieseanul nu a gasit raspuns si nu intelege de ce este nevoit sa scoata bani din buzunar pentru a decoda telefonul pe care l-a cumparat de la Orange. Crezand ca a fost nedreptatit, a mers la Oficiul pentru Protectia Consumatorului (OPC) si a depus o reclamatie. „Daca legea imi permite sa ma mut la o alta firma, de ce trebuie sa fiu legat de ei? Nu mi se pare corect, am depus o sesizare la Oficiul pentru Protectia Consumatorului si vreau sa se ia masuri. Avem si noi drepturi, nu doar ei”, a completat ieseanul. Daca organele competente ii vor da sau nu dreptate ieseanului va ramane de vazut, cert este ca, pana nu va fi lamurit nu are de gand sa se dea batut.

Comentarii
  • Inca un smecher care a crezut ca poate sa-si ia telefon ieftin si apoi sa plece cu el unde vrea… Nu, fratie, ai luat telefon de pomana, stai cat e abonamentul, apoi poti cere deblocarea lui gratis. Daca vrei s-o intinzi mai devreme, poti s-o faci, dar ce-ar fi sa platesti diferenta dintre un telefon promotional si unu la liber?

  • foarte corect ,dreptul la libera alegere,daca esti in termenul de contract platesti mai mult sa te muti la alta retea,bine,dar daca esti pe liber de ce ai telefonul codat?******* .poate ca noi cetatenii liberi ar trebui sa cunoastem mai bine drepturile noastre si sa nu ne lasam calcati in picioare de diferite companii,nu?In alte state civilizate aceste chestii se lasa cu procese,despagubiri si altele,la noi mai greu asa ceva inca traim sub imperiul FRICII,a monopolurilor,companiilor ,poate ne vom destepta ,odata?

  • eu sunt pe cartela de la digi si sunt multumit.cu 20 lei am si net si minute.la acoperire sunt mult mai buni decat orange.asa ca este la libera alegere daca esti sclavul orange sau alegi alta retea.ps numai in moldova este orange la putere in rest papa.asa ca moldova trezestete.

Adauga un comentariu