National

Tiberiu Nitu a infirmat ordonanta prin care Bica a ridicat sechestrul de pe actiunile lui Videanu

Publicat: 30 ian. 2015
1

Procurorul general al Romaniei Tiberiu Nitu a verificat si infirmat, vineri, ordonanta fostului sef al DIICOT Alina Bica prin care aceasta a ridicat sechestrul asupra mai multor actiuni ale lui Adriean Videanu, iar DIICOT incearca recuperarea acestora, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, procurorii DIICOT incearca in prezent recuperarea prejudiciului, verificand ce a facut Adriean Videanu cu aceste actiuni dupa ridicarea sechestrului.

Citeste si Tiberiu Nitu, despre scurgerile de informatii confidentiale din dosare aflate pe rol

In februarie 2014, Alina Bica, printr-o ordonanta data ca procuror-sef al DIICOT, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui numar de 80 de actiuni ale lui Adrian Videanu, dispus de procurorul care instrumenta un dosar al fostului ministru.

Astfel, arata procurorii, Bica i-a facilitat lui Videanu reintroducerea in circuitul economic a celor 80 de actiuni, creand posibilitatea instrainarii lor catre persoane interpuse si sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a si intamplat.

Citeste si Cum a ajuns TIBERIU NITU sa fie poreclit domnul NUP

In acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat alaturi de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Adauga un comentariu