Curiozitati

Tichete de masa pentru pensionari in 2019. Cine poate primi bonuri de masa si de cand

Publicat: 17 mai 2019
9

Pensionarii ar putea primi tichete de masa, conform unei propuneri legislative consultate de RomaniaTV.net. Proiecul aflat la Senat prevede acordarea a sase calatorii de tren reduse la jumatate, pe an, pentru pensionari, iar daca nu le folosesc sa primeasca tichete de masa.

TICHETE DE MASA si pentru pensionari. Potrivit poriectului aflat in dezbatere la Senat, pensionarii din sistemul asigurarilor sociale de stat, din sistemul de pensii si asigurari sociale de stat pentru agricultori, precum si pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurari sociale vor beneficia anual de sase calatorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru calatoriile la trenul de persoane clasa a II-a, la transportul intern comun.

Daca biletele de valoare nu au fost folosite in cursul anului de pensionari, acestea pot fi compensate in tichete de masa.

Initiatorii spun ca de aceste tichete vor beneficia aproximativ 4,537 milioane de pensionari, aflati in evidenta Casei Nationale de Pensii Publice, precum si cei aflati in evidenta Caselor Sectoriale de Pensii.

Adauga un comentariu