Actualitate

Tichete de masa pentru profesori

Publicat: 07 ian. 2001

•Acestea ar putea fi acordate de luna viitoare •Bonurile vor avea valoarea de aproape 600.000 de lei pe luna

Profesorii vor primi tichete de masa incepand de luna viitoare. Aceasta este cea mai probabila varianta, deoarece tichetele de masa nu se vor acorda decat dupa ce ordonanta care prevede acest lucru va fi publicata in Monitorul Oficial. „Noi nu am primit nimic oficial de la Ministerul Educatiei. Pana cand ordonanta referitoare la tichetele de masa nu va fi publicata in Monitorul Oficial si nu vom primi fonduri de la buget, nu putem spune nimic sigur”, a spus Liviu Burlec, inspector scolar general al ISJ Iasi.

Conform contractului colectiv de munca incheiat intre sindicate si Guvern, incepand de anul acesta profesorii au dreptul la tichete de masa gratuite. Ministerul Educatiei urma sa identifice fondurile necesare pentru tichetele profesorilor. „La realizarea bugetului pentru anul 2001, la capitolul cheltuieli materiale au fost prevazute si aceste fonduri. Proiectul de buget nu a fost inca aprobat, dar speram ca atitudinea noului guvern fata de invatamant si profesori sa se schimbe. Si speram ca aceste fonduri sa fie aprobate”, a spus Violeta Amariei, presedinta Aliantei Sindicale „Gheorghe Asachi” Iasi.

Daca profesorii vor primi tichete de masa, ei isi vor majora venitul lunar cu pana la 600.000 de lei. „Se pot acorda tichete de masa in valoare de 24.000 de lei sau 28.000 de lei. Cuantumul acestora va depinde de fondurile alocate de la bugetul central. Profesorii vor primi tichetele o data pe luna. Cu ele vor putea sa-si cumpere ce doresc ei de la cateva magazine alimentare care vor accepta respectivele tichete de masa”, a mai spus Liviu Burlec. Profesorii sunt putin pesimisti in ceea ce priveste acordarea tichetelor de masa. Dar in randul liderilor sindicalisti se vorbeste ca mai mult ca sigur actualul guvern va fi de acord sa finanteze tichetele de masa alocate profesorilor.loading...

Adauga un comentariu