Magazin

Tigara electronica poate fi de 15 ori mai TOXICA decat o tigara normala

Publicat: 22 ian. 2015
Vaporii care contin nicotina produsi de tigarile electronice pot duce la formarea formaldehidei, o substanta cancerigena care face ca aceste dispozitive sa fie de cinci pana la cincisprezece ori mai toxice decat tigarile clasice, potrivit unui studiu american publicat miercuri.
Oamenii de stiinta au folosit o masina de „inhalare” a vaporilor produsi de tigarile electronice, la voltaje scazute si ridicate, pentru a afla cum se formeaza formaldehida, un agent cancerigen cunoscut, din substantele chimice de aromatizare, propilenglicol si glicerina.
Savantii nu au descoperit formaldehida atunci cand tigara electronica, functionand la un voltaj scazut (3,3 volti), incalzea in mod normal lichidul care se gaseste in rezervorul ei. Aceste dispozitive folosesc o rezistenta electrica, alimentata de o baterie, pentru a produce caldura necesara.
Dar atunci cand lichidul era incalzit mult mai mult (rezistenta folosind o tensiune electrica de 5 volti), nivelul de formaldehida care se forma era mult mai ridicat decat cel care apare in cazul tigarilor obisnuite. Astfel, un utilizator de tigari electronice care inhaleaza zilnic echivalentul a trei mililitri din acest lichid incalzit la maximum absoarbe aproximativ 14 miligrame de formaldehida. Comparativ, o persoana care fumeaza un pachet de tigari pe zi absoarbe circa trei miligrame din acest agent cancerigen.


loading...

Adauga un comentariu