Local

Țigări de contrabandă în valoare de peste 100 mii euro, descoperite de polițiștii de frontieră în zona Țuțora, din județul Iași

Publicat: 22 sept. 2020
Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit în zona Țuțora, din județul Iași, țigări de contrabandă în valoare de peste 100 mii euro
Colete cu țigări de contrabandă descoperite de echipele din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Țutora

O cantitate impresionantă de țigări de contrabandă, în valoare de aproape 100 mii de euro, au fost confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni, în zona Țuțora. Produsele se aflau într-o autoutilitară, care a fost abandonată în apropierea frontierei cu Republica Moldova

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit o cantitate impresionantă de țigări de contrabandă. Acțiunea a fost realizată de echipele din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Țuțora, care au confiscat nu mai puțin de 26.000 de pachete cu țigări de contrabandă, provenite din Republica Moldova.

„În data de 19 septembrie, în jurul orei 00.30, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice de supraveghere, polițiștii de frontieră, din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Țuțora, au observat în apropierea frontierei, pe direcția localității de frontieră Ungheni, județul Iași, o autoutilitară a cărei prezență în zonă nu era justificată. Imediat, colegii noștri au procedat la monitorizarea mijlocului de transport și s-au deplasat pe malul râului Prut, unde, într-o lizieră, au descoperit 13 colete învelite în folie neagră”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea totală de 520.000 de țigarete (26.000 de pachete cu țigări), ce a fost ridicată de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării și identificării persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, au mai precizat reprezentanții ITPF Iași.

Polițiștii de frontieră au confiscat 60 pachete cu tutun pentru narghilea de la un ieșean

De asemenea, polițiștii de frontieră ieșeni, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit, în bagajele unui ieșean, 60 de pachete de tutun aromat pentru narghilea. Ieșeanul D.A., în vârstă de 28 de ani, s-a prezentat la vama Sculeni pentru a intra în țară conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în România.

„La controlul de frontieră, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit, ascunse și nedeclarate, în cotiera banchetei din spate și în portbagajul autoturismului, în spațiul de depozitare al aripei, 60 pachete cu tutun aromat pentru narghilea, marca Mazaya, de proveniență Duty-Free”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Pe de altă parte, polițiștii de frontieră din vama Albița efectuează cercetări în privința lui U.R., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 40 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din microbuz și remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.
La control, în urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea șofa vehiculele în cauză.

Comentarii
Adauga un comentariu