Local

„Țigări! Țigări!”, s-a auzit în șoaptă la urechile polițiștilor din Iași! Un contrabandist a fost ridicat din stradă după ce și-a încercat norocul! Acum a venit nota de plată pentru ieșean! (Exclusiv)

Publicat: 18 iun. 2021
Polițiști și țigări de contrabandă
Un bărbat a fost condamnat de magistrații ieșeni, după ce a fost prins cu țigări de contrabandă

Judecătorii ieșeni l-au pedepsit pe un bărbat care a fost prins cu țigări aduse de peste Prut. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Neculai Dolhai la pedeapsa rezultantă de 11 luni și 494 de zile de închisoare. Anchetatorii spun că ieșeanul a fost prins având 60 de pachete cu țigări de contrabandă

Un recidivist, care a fost prins în flagrant de polițiștii ieșeni, a fost pedepsit de judecători, din cauza țigărilor de contrabandă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Neculai Dolhai.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Neculai Dolhai, recidivist, la pedeapsa rezultantă de 11 luni și 494 de zile de închisoare, cu executare în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă – colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Neculai Dolhai, lăsat și fără marfa de contrabandă

La aplicarea pedepsei, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au luat în calcul și un rest de 494 de zile de închisoare, pe care Neculai Dolhai îl avea în urma unei alte condamnări. Astfel, judecătorii au arătat că, în urmă cu aproximativ 6 ani, ieșeanul a mai fost condamnat într-un alt dosar penal, la 3 ani și 6 luni de închisoare.
Pe lângă această condamnare, magistrații ieșeni au dispus și confiscarea de la bărbat a țigărilor de contrabandă.

„Instanța confiscă de la inculpatul Neculai Dolhai cele 60 de pachete cu țigări marca «Ashima». Respinge acțiunea promovată în cauză de către partea civilă Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Regională Vamală Iași. Respinge cererea părții civile privind instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpatului. Ia act că inculpatul Neculai Dolhai i-a achitat părții civile Direcția Regională Vamală Iași suma de 904 lei, cu titlu de despăgubiri”, au încheiat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Bărbatul, acuzat de contrabandă de anchetatorii ieșeni

Acest proces al lui Neculai Dolhai a început pe 7 septembrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe bărbat, sub acuzația de contrabandă – colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă. Conform anchetatorilor ieșeni, în urmă cu aproximativ 4 ani, bărbatul a fost prins având 60 de pachete cu țigări marca „Ashima”. Oamenii legii au stabilit că tutunul era de contrabandă și că nu a fost declarat de ieșeanul în vârstă de 29 de ani.
Potrivit magistraților ieșeni, Neculai Dolhai a fost condamnat în 2014 la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru furt calificat și distrugere și semnalizare falsă. Ulterior, acesta a rămas cu un rest neexecutat de pedeapsă de 494 de zile de închisoare.

Adauga un comentariu