Sport

Timisoara Saracens, invinsa clar in Cupa Challenge la rugby

Publicat: 16 oct. 2016
1
Campioana României la rugby, Timisoara Saracens, a debutat cu stângul în grupa a 5-a Challenge Cup, cea de-a doua competitie valorica europeana inter-cluburi, pierzând sâmbata cu 17-59 (10-45) meciul de pe teren propriu contra echipei scotiene Edinburgh.  Rezultatul spune totul despre modul cum au decurs „ostilitatile”, oaspetii, superiori la toate capitolele, profitând din plin si de indisciplina în joc a banatenilor.  Scorul a fost deschis în minutul 2, printr-un eseu al lui Michael Allen care a facut slalom printre jucatorii Timisoarei, încercarea fiind transformata de galezul Jason Tovey. 
 
Dupa alte trei minute, fijianul Viliame Mata face un galop de sanatate în jumatatea de teren a echipei din Banat si marcheaza al doilea eseu pentru Edinburgh, transformat de acelasi Tovey. 
 
În minutul 10, timisorenii reusesc sa puna primele puncte pe tabela de marcaj, Valentin Calafeteanu fructificând o lovitura de penalitate. Replica lui Edinburgh a venit imediat, capitanul Stuart McInally marcând al treilea eseu, netransformat. Timisoara Saracens a dat impresia, la mijlocul primei reprize, ca va reusi sa echilibreze jocul dupa ce Stephen Shennan a izbutit primul eseu, în urma unei faze colective, eseu transformat precis de Vali Calafeteanu dintr-o pozitie dificila, rezultatul pe tabela indicând 19-10 pentru britanici.  Scotienii nu au cedat teren, s-au aruncat în continuare în atac si au izbutit, în minutul 24, cel de-al patrulea eseu, care le-a adus si punctul bonus ofensiv, prin McInally, transformat de Tovey.
 
Cartonasul galben vazut pentru greseli repetate si eliminarea temporara a lui Gigi Militaru din angrenajul Timisoarei a dat peste cap complet formatia banateana care, pâna la finalul primului mitan, a mai încasat alte trei eseuri, avându-i ca autori pe McInally, Nasi Manu si Villi Mata, doua fiind transformate de Tovey, scorul la pauza fiind 45-10 pentru oaspeti.
 
Timisoara Saracens a început ceva mai bine repriza a doua, fiind de doua ori foarte aproape de marcarea eseului, dar cei care au punctat au fost tot scotienii, cel de-al 8-lea eseu apartinând lui Viliame Mata, în minutul 49, transformat de Tovey, fijianul profitând de spatiile largi din apararea gazdelor. 
Fara a mai forta, scotienii au reusit si cel de-al 9-lea eseu, în minutul 63, prin neozeelandezul Nasi Manu, Tovey facându-si si de aceasta data datoria. 
Tabela a fost totusi închisa de jucatorii români care, dupa un atac prelungit, au izbutit cel de-al doilea lor eseu, în minutul 75, prin Stephen Shennan, încercarea fiind transformata de Calafeteanu. 
 
Scorul final a fost 59-17 pentru Edinburgh, iar banatenii trebuie sa traga rapid concluziile si sa încerce sa îmbunatateasca pe cât se poate jocul la capitolele unde s-au aratat deficitari, joi urmând sa joace în deplasare, în a doua etapa a competitiei, cu Stade Francais, campioana Frantei în 2015. 
Dupa prima etapa, în grupa a 5-a din Challenge Cup, Edinburgh se afla pe prima pozitie cu 5 puncte, pe locul doi, cu acelasi numar de puncte se afla Harlequins (Anglia), care a învins pe Stade Francais cu 43-21, echipa din Hexagon este pe pozitia a treia, pe locul 4 fiind Timisoara Saracens.
Adauga un comentariu