Magazin

Timp de 12 ani, aceasta mama a purtat masca in public. Nu-i lasa nici macar pe copii sa o vada fara ea. Ce a ascuns sub ea? Taina sotului sau… – VIDEO

Publicat: 23 sept. 2016

Acest lucru se intampla prea des. Probabil mai des decat credem. Multe mame, fiice si femei traiesc intr-o tacere sfasietoare, pe care multi dintre noi nici nu si-o pot imagina. Saundra Crockett este una dintre aceste femei. Mai exact, ea a fost una dintre ele. Mama a doi copii, ea avea toata viata inainte, cand sotul ei a inceput sa fie violent.
 
Abuzul era fizic si emotional. Ea poarta dovada lui pe fata — sotul ei a batut-o atat de tare, incat Saundra a contractat o infectie, care a inceput sa-i distruga pielea. Totusi, hotarata sa ascunda violenta sotului sau, ea a purtat masca timp de 12 ani.
Intr-o zi, Crockett a prins curaj si, hotarand ca a indurat destule, a evadat impreuna cu copiii din teribila situatie in care se aflau. Dar cand se uita in oglinda, ea isi amintea intotdeauna de violenta sotului sau. Acest lucru a continuat pana cand Saundra a intalnit-o pe Deborah Alessi
violenta domestica 
Cand Saundra Crockett s-a casatorit, ea nu si-a imaginat ca sotul ei va deveni abuziv. La 28 de ani, fiind mama a doi copii, ea a devenit victima violentei domestice. Sotul lui Crockett i-a maltratat atat de tare fata, incat aceasta s-a infectat si tenul a inceput sa fie distrus. Timp de 12 ani aceasta mama a purtat masca in public. La primul spital mi s-a zis: „Stii ca mai ai 3 zile de trait si, probabil, nu vei putea supravietui?…”
 
Dar Crockett a supravietuit. Apoi ea a devenit curajoasa: si-a scos copiii din situatia teribila de acasa. Totusi, aceasta familie inca trebuie sa se adapteze la noua lor viata. Ei trebuie sa se obisnuiasca si cu noua fata a Saundrei. „Ei puteau sa-mi auda vocea si astfel sa ma recunoasca, pentru ca nu-mi mai cunosteau fata. Era destul de ingrozitoare.”
 
Faceti cunostinta cu Deborah Alessi — o alta supravietuitoare a violentei domestice. Alessi si sotul ei au deschis o organizatie non-profit, numita „Face Forward” (Infrunta totul cu capul sus). Aceasta organizatie i-a oferit Saundrei suport psihologic si fizic — ea a avut parte de consiliere psihologica si de reconstructie chirurgicala a fetei.
 
Inainte de operatie, Crockett nu-si putea inchide ochiul stang sau deschide gura suficient cat sa poata sa manance. In prezent ea nu mai intampina aceste dificultati si poate trai fara masca.
„Arat de o mie de ori mai bine decat atunci cand am contractat infectia. Cred ca nici nu pot descrie cat de ingrozitor a fost” – spune Crockett. „Cred ca datoria mea este sa vorbesc cu oamenii si sa le pot inspira nadejdea ca nu trebuie sa treaca prin astfel de suferinte.”loading...

Adauga un comentariu