Terapii alternative

Timpul petrecut cu cea mai buna prietena este sanatate curata

Publicat: 14 feb. 2019

De obicei, oamenii se apropie de la varste mici de o persoana cu care impartasesc cele mai intime aspecte ale vietii lor. Cu toate ca stii cat de mult bine iti face, pe plan psihic, sa petreci timp cu cea mai buna prietena, cele mai noi studii au demonstrat ca aceasta activitate te poate mentine sanatoasa pe termen lung. 

Prietenii adevarati sunt cei care se afla mereu langa tine cand te afli intr-un impas greu de depasit, care vin sa te scoata in oras cand stai in casa si plangi din cauza iubirii sau care vin cu mancare la miezul noptii.

Cercetatorii de la Universitatea din Northwestern au realizat un studiu si au descoperit o legatura interesanta intre relatiile de prietenie si starea de sanatate. Studiul a analizat 50 de participanti varstnici, dintre care 31 cu varste peste 80 de ani si 19 cu varsta medie. Participantilor li s-a cerut sa completeze un chestionar cu 42 de intrebari despre sanatatea lor psihica, iar cea mai mare diferenta gasita intre cele doua grupuri a fost cea cu privire la relatiile sociale.

Studiul a constatat ca relatiile de prietenie au un impact mare asupra sanatatii pe termen lung. „Exista numeroase cercetari care sustin ideea ca relatiile apropiate sporesc sanatatea si bunastarea pe parcursul vietii”, a explicat William J. Chopik, autorul studiului, potrivit divahair.ro. Fara cativa prieteni buni, oamenii sunt mai expusi riscului de boli cardiovasculare, artrita, diabet de tip 2 sau dementa. Astfel, de astazi va trebui sa pui mai mare pret pe relatia cu cea mai buna prietena, pentru ca datorita acesteia vei fi sanatoasa la batranete. A.R.loading...

Adauga un comentariu