Eveniment-Social

TINAL ’99 – in premiera la Iasi

Publicat: 25 iun. 1999

•O editie onorata cu o participare redusa

Ieri s-a deschis la Iasi cea de a opta editie a Tirgului International pentru Marfuri Alimentare (TINAL), in organizarea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti, Camerei de Comert si Industrie Iasi, Directiei Generale pentru Agricultura si Alimentatie Iasi, Organizatiei Patronale din Industria Alimentara, Organizatiei Patronale din Comertul cu Produse Metalo-Chimice METACOM Bucuresti, UCECOM si CENTROCOOP. Pe parcursul celor patru zile ale manifestarii, vor expune produse 32 de firme (dintre care trei din Republica Moldova), douazeci si opt de producatori si patru importatori, pe o suprafata totala de 312 metri patrati, gazda fiind Palatul Culturii.
„Ne-am subordonat dorintei agentilor economici din Iasi de a organiza un tirg cu profil alimentar si dotari pentru industria alimentara si populatie”, ne-a declarat Gabriela Stoleriu, consilier in Departamentul Tirguri si Expozitii din partea Camerei de Comert si Industrie Iasi.
„Aceasta a opta editie se desfasoara pentru prima data la Iasi, precedentele sapte avind drept gazda orasul Brasov. Este o foarte buna ocazie pentru agentii economici din Iasi de a realiza contacte de afaceri cu cei din toata tara si chiar din strainatate. Speram ca simpozionul sa fie de interes pentru firmele iesene, de la care asteptam o participare cit mai consistenta si in continuare”.
In aceasta dimineata, in sala „Henri Coanda” se va desfasura un simpozion organizat de catre Directia Generala pentru Agricultura si Alimentatie Iasi si Institutul de Chimie Alimentara Bucuresti, avind ca tema „Asigurarea calitatii si securitatii alimentelor prin sisteme moderne de control. Obiective strategice si programe de cercetare ale ICA”. Vor prezenta Alexandra Iorga – secretar stiintific si Alexandra Grazziela Spulber – directorul Compartimentului Certificare Calitate. De remarcat este insa prezenta redusa a firmelor iesene care actioneaza in domeniu, fapt care denota ca starea economica a judetului este, in mare masura, datorata chiar agentilor economici.
Mihai ANDREIloading...

Adauga un comentariu