Remedii naturiste

Tinctura de usturoi, remediu pentru scaderea colesterolului, a hipertensiunii si vindecarea candidozei. Vezi cum se prepara

Publicat: 18 feb. 2015
7

Despre usturoi se spune, si nu degeaba, ca este un adevarat panaceu. Sub forma de tinctura si combinat cu miere, acesta este un bun remediu naturist impotriva candidozei vaginale.

Citeste si: Amestecul fabulos de miere de albine si usturoi. Vezi ce afectiune trateaza

Tinctura de usturoi se prepara din 350 g usturoi pisat in piua nemetalica (pentru ca metalul oxideaza) care se pune intr-un vas de sticla in care se mai adauga 200 ml alcool alb 96%. Se lasa la macerat 20 zile la temperatura camerei, ferit de lumina. Dupa 10 zile, se filtreaza amestecul printr-un tifon si se lasa in continuare la limpezit, tot la intuneric.

Trucuri prin care poti folosi usturoiul ca medicament

Remediu pentru scaderea colesterolulului si a hipertensiunii arteriale
Se administreaza sub forma de picaturi cu 20-30 minute inainte de masa dupa schema: prima zi – 5 picaturi x 3/zi, se creste cu cate o picatura pe zi (6, 5, 5) , (6, 6, 5), (6, 6, 6), pina la 10, 10, 10. Se ramane asa 21 zile, apoi se scade cu cate o picatura pe zi, pana la doza de inceput.

Remediu pentru candidoza
Se pun 30-40 de picaturi de tinctura de usturoi si se amesteca foarte bine cu una-doua linguri cu miere. Apoi, emulsia obtinuta se aplica pe peretii vaginului si se lasa sa actioneze doua-trei ore, timp in care pacienta va sta intinsa in pat, dupa care se fac spalaturi cu apa simpla, fara sapun.

Sucul de usturoi – medicament pentru emfizem pulmonar, astm bronsic, sinuzite incipiente si tuberculoza pulmonara

Adauga un comentariu