Securitate

Tind de 10 ani, crackerii au acces la serverele Nortei

Publicat: 15 feb. 2012

Mai bine de 10 ani, un grup de crackeri a avut acces la serverele Nortel, sustragand date si informatii esentiale si creand pe aceasta cale pagube nemasurate grupului, conducandu-l la faliment.

In urma unor investigatii aprofundate, Nortel descopera abia dupa un deceniu ca a fost spionat indelung de un grup ale carui origini se presupune ca ar fi in China, care a profitat de slabele sale masuri de siguranta.

Revelatia a tulburat serios apele in lumea business, mai cu seama in contextul in care Nortel a fost nevoita sa-si vanda brevetele si sa-si inchida portile, dupa ce a cunoscut un incontestabil succes pe piata tehnologica de profil.

Un mare semn de intrebare se ridica insa nu atat asupra spionajului in sine, cat asupra absentei controalelor de specialitate, care a permis crackerilor sa demareze o actiune atat de distructiva, inca din anul 2000, subliniaza sursa.

Accesul liber la intreaga documentatie a grupului – corespondenta electronica, proiectele si munca de cercetare – fara o limita de timp, asa cum a rezultat din recentele rapoarte cu privire la intregul episod, demonstreaza in mod paradoxal ca Nortel nu a facut absolut nimic pentru a impiedica fenomenul scurgerii de date, neglijenta pe care a platit-o scump pe masura trecerii timpului.loading...

Adauga un comentariu