Secretele istoriei

Tineretea printului Arthur, Duce de Connaught si Strathearn

Publicat: 19 aug. 2014
3

Arthur s-a nascut la Palatul Buckingham la 1 mai 1850. A fost botezat de arhiepiscopul de Canterbury, John Bird Sumner, la 22 iunie; nasii printului au fost Printul Mostenitor al Prusiei, Printesa Ida de Saxa-Meiningen si Ducele Arthur de Wellington (dupa care a fost numit). La fel ca fratii sai mai mari, Arthur a primit o educatie privata. S-a spus ca a fost copilul favorit al reginei.

Vezi si Filip cel Frumos – Anii tineretii

Inca de la o varsta frageda Arthur a fost atras de armata iar in 1866 s-a inscris la Colegiul Miliar Regal din Woolwich pe care l-a absolvit doi ani mai tarziu si a devenit locotenent 18 iunie 1868.

Vezi si Constantin cel Mare – Tineretea si venirea la putere

De ziua mamei sale in 1874, Arthur a primit titlul de Duce de Connaught si Strathearn si Conte de Sussex. Cativa ani mai tarziu, Arthur a intrat in linia de succesiune al Ducatului de Saxa-Coburg si Gotha din Germania, dupa decesul nepotului sau, Alfred, Print de Saxa-Coburg si Gotha, singurul fiu al fratelui sau mai mare, Printul Alfred, Duce de Edinburgh. A decis, totusi, sa renunte la drepturile de succesiuen asupra ducatului, drepturi care au trecut altui nepot, Printul Charles Edward, fiul Printului Leopold.

Adauga un comentariu