Diete si regimuri

Pentru a slabi mai repede, trebuie sa tineti dieta alaturi de partener

Publicat: 29 aug. 2020
Tineti dieta alaturi de partener
Tineti dieta alaturi de partener

Tineti dieta alaturi de partener! Un studiu a arătat că, pe lângă motivație, este necesar sa facem schimbările de stil de viață alaturi de partener.

Implicarea partenerului poate afecta pozitiv o cura de slăbire? Da, potrivit unui nou studiu realizat de cercetători din Olanda. Acest studiu, prezentat la Congresul Societății Europene de Cardiologie (ESC) din 2020, indică faptul că supraviețuitorii infarctului sunt mai predispuși să piardă în greutate atunci când partenerii li se alătură. Un obiectiv important, deoarece schimbările în stilul de viață după un atac de cord numit și infarct miocardic, care desemnează distrugerea unei părți a mușchiului cardiac (miocardul), este un element crucial în prevenirea reapariției.

Tineti dieta alaturi de partener

Cercetătorii au dorit să studieze influența partenerilor asupra modificării factorilor de risc legați de stilul de viață al pacienților după un atac de cord. „Studiul nostru arată că, atunci când soții se alătură efortului de a-și schimba obiceiurile, pacienții au șanse mai mari de a deveni mai sănătoși, mai ales atunci când vine vorba de slăbit”, spune Lotte Verweij, autorul principal al studiului, potrivit Sante Magazine. Un total de 824 de persoane au fost împărțite în două grupuri. Primul grup a fost grupul de intervenție, ceea ce a însemnat că pacienții au fost implicați în programe de stil de viață pentru reducerea greutății, activitate fizică și renunțarea la fumat.

Mai exact, acesta din urmă a beneficiat de ședințe de grup săptămânale cu un specialist în pierderea în greutate timp de un an, un accelerometru pentru a măsura activitatea lor fizică și un antrenor sportiv online. Pentru a opri fumatul, interviurile motivaționale au fost programate prin telefon cu profesioniști, timp de trei luni. Pacienții din grupul de control au primit îngrijiri obișnuite, care au inclus mai multe vizite la cardiolog, precum și un program coordonat de promovare a unui stil de viață sănătos.

Sedințele de slăbire au avut succes

Partenerii pacienților din primul grup au putut participa gratuit la aceste intervenții și au fost chiar încurajați să facă acest lucru.

Se pare că pacienții cu un partener care a participat la ședințele de slăbire au avut cu atât mai mult succes în atingerea acestui obiectiv comparativ cu pacienții singuri. Aceste rezultate sunt importante, deoarece, dacă și alte studii dovedesc că partenerii contribuie la asigurarea faptului că supraviețuitorii atacurilor de cord adoptă stiluri de viață mai sănătoase, medicii ar putea emite oficial această recomandare pentru a limita riscul de atacuri de cord recurente. Motivul este simplu: cuplurile au deseori stiluri de viață comparabile și este dificil să schimbi obiceiurile atunci când o persoană face efort.

Adauga un comentariu