Sporturi

Tipic romanesc: Stanga da vina pe ghinion pentru ratarea calificarii

Publicat: 16 ian. 2012

Antrenorul naţionalei masculine de handbal, Vasile Stangă, a declarat luni, la revenirea în ţară după meciul cu Belarus, în urma căruia prima reprezentativă a ratat calificarea în play-off-ul CM, că echipa sa avut ghinion la Minsk, dar a recunoscut faptul că „tricolorii” au comis multe greşeli.
Totuşi, tehnicianul spune că această echipă, uşor îmbunătăţită, este capabilă de a realiza performanţe. „A fost ghinion. Nu am ştiut să păstrăm cele trei goluri de la Bucureşti, am făcut foarte multe greşeli individuale, dar şi tehnico-tactice. Am ratat foarte mult şi finalul e că nu ne-am calificat. Este o mare dezamăgire, aveam speranţe mari, dar asta a fost presiunea jocului, miza şi-a pus amprenta pe anumiţi jucători, s-au făcut greşeli copilăreşti şi adversarul a profitat de asta. In plus, au avut un portar în zile mari, care a fost ghinionul nostru. Eu le-am transmis băieţilor să nu uite că joacă pentru echipa naţională şi că la echipa naţională trebuie să vii din plăcere, nu pentru bani, şi dacă se menţin în aceeaşi formulă, cu mici îmbunătăţiri, eu zic că mai au un cuvant de spus”, a explicat antrenorul, la Aeroportul Henri Coandă.
Stangă a reafirmat că va demisiona, aşa cum a promis în cadrul Comisiei Tehnice a Federaţiei Romane Handbal. „La ultima şedinţă a Comisiei Tehnice am promis un lucru şi mă ţin de cuvant, că dacă nu mă calific cu echipa naţională o să demisionez şi eu mă ţin de lucrul ăsta. De felul meu sunt ardelean şi cand spun un lucru mă ţin de el. Aşa am spus, aşa am declarat şi nu am cum să-mi retrag vorbele. Nu e de arătat nimeni cu degetul, echipa a ratat această calificare, handbalul este un sport de echipă şi cand pierde, pierde toată echipa. Şi eu am o parte din vină, toată lumea e vinovată. Păcat, pentru că este o echipă frumoasă, nouă, dar care s-a pierdut cand a jucat cu miză, cu presiune”, a spus Stangă.

Naţionala de handbal masculin a Romaniei a ratat, dumincă, la Minsk, calificarea în play-off-ul CM din 2013, după ce a fost învinsă de reprezentantiva Belarus, scor 23-28 (12-15), în ultimul meci din grupa a 7-a a preliminariilor. In tur, la Bucureşti, echipa Romaniei s-a impus, cu 25-22 (12-14), încheind grupa a 7-a pe locul doi, cu 6 puncte, la fel ca liderul Belarus, care s-a calificat mai departe, graţie golaverajului din cele două meciuri directe (scor general 50-48). După două participări consecutive la turneele finale ale CM, Romania ratează şansa de a ajunge la ediţia din 2013.loading...

Adauga un comentariu