Magazin

Tipurile de bere de care este bine sa ne ferim

Publicat: 24 iun. 2014
1

Romanii sunt mari consumatori de bere mai ales in senzonul cald. Cam 90 de litri bea un roman pe an. Totusi, spre deosebire de alte tari la noi berea se alege in functie de pret.

Un pret mai mic inseamna o calitate mai proasta, o bere facuta cu porumb si chimicale, scrie observator.tv. Asa ca trebuie sa fiti atenti ce consumati. Cele mai multe produse din magazine contin pe langa ingredientele de baz si porumb sau malai.

Citeste si ATENTIE! Efectul incredibil al E-urilor din mancare asupra creierului

Evitati-le, daca aveti alergie sau daca tineti la silueta, pentru ca aportul caloric este mai mare. In plus, exista unele voci care sustin ca porumbul folosit ar fi modificat genetic.

De asemenea, exista riscul ca unele beri sa fie pasteurizate. Adica:

„Pasteurizarea este procesul de conservare a alimentelor in special a produselor alimentare lichide, proces care se refera la incalzirea brusca a acestor alimente, undeva sub 100 de grade Celsius, adica intre 60 si 70 de grade Celsius, apoi o racire brusca spre intervalul 4-6 grade celsius.

Pasteurizarea berii aici este un proces ceva mai complex deoarece daca ar fi sa vorbim despre o bere naturala, aceasta nu ar trebui sa fie pasteurizata. S-au gasit scrieri care dateaza de 6000 de ani, scrieri in care se explica o reteta de producere a berii. Berea naturala este berea ce se obtine prin fermentarea naturala”, spune dr. Bogdan Guinea, medic medicina de urgenta si consultant in nutritie.

Citeste si Otravurile de pe rafturi. Iesencele le folosesc cel mai des pentru gust

BEREA BRUNA
Nici berea bruna nu mai e ce a fost. Unii producatori adauga un ingredient ascuns, dar care este totusi pe lista aditivilor permisi.

„Este vorba despre un ingredient care este un conservant – caramelul. Se introduce in bere pentru a da acest aspect. Aceea nu este berea naturala, deci nu este bine sa consumam bere bruna care are un conservant in ea, deci un indulcitor”, subliniaza dr. Bogdan Guinea.

BEREA CU AROME
Faimoasa bere cu arome pare fi cea mai periculoasa. Aceste sortimente contin cele mai multe E-uri. Atentie, orice aroma introdusa are si un conservant, care nu este natural.

BEREA FARA ALCOOL
Berea fara alcool are si ea problemele ei. rodusul nu este obtinut prin fermentare, dar are in schimb un continut mare de apa. In schimb, in cazul berii la draft se adauga drojdie, dar bautura nu trece prin etapele de producere a berii naturale.

BEREA SANATOASA
O bere sigura este cea nefiltrata. La fel de sanatoasa, dar mai scumpa, este berea de manufactura, adica o bere artizanala produsa acasa sau in fabrici foarte mici.

Citeste si Combinatii interzise de medicamente cu alimente





Adauga un comentariu