Sport

Tiriac a fost invins: ATP interzice zgura albastra la turneele din 2013

Publicat: 24 iun. 2012
1

ATP a anuntat, sâmbata, pe site-ul oficial al circuitului, ca la competitiile ATP World Tour din 2013 nu va fi permisa zgura albastra, o idee promovata de fostul tenisman Ion Tiriac si pusa în aplicare în acest an la turneul de la Madrid.

„Dupa o analiza atenta, am decis ca terenurile cu zgura albastra sa nu fie permise anul viitor. Eu cred cu tarie în inovatii si în cautarea unor metode de îmbunatatire a acestui sport. Zgura albastra poate a oferit o vizibilitate mai buna la televizor, dar au existat clar probleme în privinta calitatii terenurilor de la Madrid în acest an, ceea ce nu a fost acceptabil pentru un turneu Masters 1000, unul din principalele noastre evenimente din lume. Indiferent de culoare, noi trebuie sa asiguram în primul rând faptul ca terenurile sunt sigure si rezonabile pentru jucatori”, a declarat presedintele ATP, Brad Drewett, la Londra, la o reuniune a conducerii forului.

În 2011, ATP a permis ca la turneul de la Madrid sa se foloseasca zgura albastra doar în 2012, dupa acest turneu fiind programata o evaluare completa.

În luna mai, spaniolul Rafael Nadal a lasat sa se înteleaga, dupa eliminarea de la Madrid în faza optimilor de finala, ca în 2013 în calendarul sau va fi un turneu mai putin, în cazul în care conducerea competitiei va insista sa se joace în continuare pe zgura albastra. Ion Tiriac, directorul turneului madrilen, obtinuse acceptul ATP ca zgura de pe terenurile de la Madrid sa fie albastra, justificându-si dorinta prin faptul ca aceasta culoare ar conferi un confort vizual mai bun spectatorilor. Aceasta initiativa a fost criticata de majoritatea celor mai buni jucatori din lume, acestia fiind de parere ca terenul era prea alunecos. În plus, jucatorii s-au declarat nemultumiti de faptul ca nu li s-a cerut parerea. În special Nadal s-a declarat adeptul zgurei traditionale, plângându-se ca schimbarea de culoare a intervenit cu câteva saptamâni înainte de începerea turneului de la Roland – Garros.

Adauga un comentariu