News Flash:

Titularizare cu cintec la Scoala "Stefan Barsanescu"

1 Septembrie 1999
3080 Vizualizari | 0 Comentarii
O contestatie depusa de o candidata la concursul de titularizare la Scoala reprezentativa "Stefan Barsanescu" a condus la o noua corectare a tezelor tuturor candidatilor pentru postul de matematica. Pe 27 iulie a.c. s-a desfasurat concursul de titularizare la Scoala reprezentativa "Stefan Barsanescu" Iasi. Pentru postul de matematica scos la concurs s-au inscris 14 candidati. Dupa afisarea rezultatelor, una dintre candidatele care luase 8,10 la concurs a facut contestatie. In urma recorectarii tezei, nota acesteia a crescut cu 1, 57 de puncte, nota finala ajungang astfel la 9,67. Conform metodologiei de organizare si desfasurare a concursului, daca in urma unei contestatii nota finala este marita cu peste un punct, cel care a facut contestatia primea postul de titular. Urmarea: "candidata care cistigase concursul inainte de contestatie si acum trebuia sa renunte la post s-a adresat inspectoratului. Deoarece Scoala xStefan Barsanescux este unitate reprezentativa , inspectoratul nu are dreptul de a se amesteca in concursul de titularizare. Candidata respectiv a facut o sesizare la Ministerul Educatiei Nationale care a imputernicit ISJ Iasi sa analizeze cazul si sa ia o decizie", ne-a declarat Camelia Gavrila, inspector scolar general a ISJ Iasi. Pentru ca tezele de la un concurs de titularizare trebuie corectate de cadre universitare, ISJ Iasi a apelat la Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii "Al. I. Cuza". "Am solicitat un profesor universitar de matematica foarte intransigent. Tezele tuturor candidatilor pentru postul de matematica au fost recorectate de catre acest profesor. La final s-a dovedit ca prima ierarhizare a candidatilor a fost corecta. Astfel, cea care cistigase concursul inainte de prima contestatie s-a dovedit ca avea cea mai valoroasa teza. Noi am declarat-o cistigatoare, deci titulara pe post", ne-a mai spus Camelia Gavrila. Referitor la diferentele mari dintre notele puse de prima comisie si profesorul universitar care a recorectat tezele, Camelia Gavrila a precizat:"Prima comisie a fost foarte dura in acordarea notelor, insa chiar daca acestea au fost mai mici decit cele acordate in urma recorectarii, ierarhizarea candidatilor a fost corecta".
Insa candidata care a facut prima contestatie si a primit atunci o nota prin care era declarata cistigatoare, iar apoi dupa a doua recorectare a tezelor a pierdut din nou postul, nu se poate impaca cu aceasta idee. Ea a facut un memoriu la MEN prin care cere sa i se faca dreptate. "MEN ne-a delegat sa rezolvam aceasta problema, iar noi am facut-o. Este clar ca teza cea mai valoroasa este cea a primei cistigatoare a concursului, deci nu vad de ce candidata care a facut contestatie a mai facut memoriu la MEN. Deoarece MEN ne-a delegat sa rezolvam problema, asteptam o notificare de la MEN prin care decizia noastra va fi aprobata ca sa nu mai existe nici un dubiu pentru nimeni", a incheiat Camelia Gavrila.
Simona RELEA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1353 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016656 (s)