Actualitate

Toamna Filatelica Ieseana a ajuns la editia a patra

Publicat: 19 oct. 2016
1
Astazi, 3 septembrie, la sediul Postei Romane de pe Strada Cuza Voda, nr. 3, a avut loc o conferinta de presa de deschidere de proiect la care au participat reprezentantii Asociatiei Centrul Regional de Integrare Sociala Nord Est (CRIS), ai Romfilatelia, ai Asociatiei Filatelice Moldova Iasi si Filialei Iasi ai Federatiei Filatelistilor Feroviari din Romania. 
 
Gazda conferintei de presa a fost Posta Romana, prin Oficiul Judetean de Posta Iasi, in calitate de principal partener in proiectul „Toamna filatelica ieseana”, initiat de Asociatia CRIS si finantat de Consiliul Judetean Iasi. Editia a-IV-a a evenimentului Toamna filatelica ieseana va avea loc in acest an in zilele de sambata, 08 octombrie 2016, incepand cu orele 10,00, si duminica, 09 octombrie 2016, intre orele 10,00-18,00 in incinta Postei Romane din Iasi, str.  Cuza Voda, nr. 3. 
Ziua de 9 Octombrie coincide cu Ziua Mondiala a Postei. Proiectul va marca debutul primului cerc filatelic din Iasi “Micul filatelist”, destinat elevilor din scolile iesene si gazduit de Posta Romana, cu desfasurare saptamanala si sub supravegherea filatelistilor consacrati ai Iasului. Sunt invitati copii si tineri de varsta scolara, impreuna cu cadre didactice insotitoare, care vor fi implicati în activita]i adaptate special pentru ei, vor participa la un workshop cu tema „Timbrulromânesc” si la o vizionare de film cu tema ”Istoria Postei Române”.

Participantii si invitatii vor avea ocazia sa participe la o expozitie de diplome si medalii obtinute la manifestari filatelice de renume national, european si mondial, la o expunere de timbre si numismatica, la un târg al colec]ionarilor, la o lansare de [tampila omagiala. Permanentizarea acestui proiect si desfasurarea lui anuala începând cu anul 2013 se înscriu nemijlocit în eforturile comunitare ca Iasul sa devina cunoscut in lumea filatelica.  
Adauga un comentariu