Eveniment-Social

Toamna filatelică ieşeana – Ediţia a VIII –a – Regii României Mari – Centenarul Încoronării

Publicat: 03 aug. 2022
Toamna filatelică ieşeana – Ediţia a VIII –a – Regii României Mari – Centenarul Încoronării

Zilele acestea Asociaţia Centrul Regional de Integrare Socială Nord Est a demarat a opta ediţie a proiectului Toamna filatelică ieşeana – Ediţia a VIII –a – Regii României Mari – Centenarul Încoronării , proiect finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi.

Evenimentul va avea loc în acest an în zilele de sâmbătă, 08 octombrie şi duminica 9 octombrie , aceasta din urmă fiind şi Ziua Mondială a Poştei, între orele 10-18, în incinta Postei Romane din Iaşi, str. Cuza Voda , nr.3. Pe tot parcursul manifestării se va difuza filmul ”Istoria timbrului românesc” şi se vor prezenta fotografii de la primele 7 ediţii ale manifestării ” Toamna filatelică ieşeana”. 200 copii de vârsta şcolară , însoţiţi de părinţi şi cadre didactice, vor participa la un atelier, organizat pe grupe de câte 20 copii, care se va finaliza cu organizarea unui concurs între elevi cu tema Regii României Mari – Centenarul Încoronării, şi acordarea a 30 de premii (diplome de participare, plicuri filatelice, clasoare şi stick-uri personalizate) şi care va avea ca scop promovarea emisiunii filatelice Regii României Mari – Centenarul Încoronării,, la nivel naţional. De asemenea, promovarea va deveni naţională prin aplicarea unei ştampile filatelice ocazionale pe toată corespondenta tranzitată dinspre şi către întreaga ţară în perioada manifestării. O cabină fotografică va sta la dispoziţia participatilor pentru imortalizarea pe loc a participării la eveniment. Speram că aceasta să fie şi un punct de atracţie pentru copii.

Participanţii şi invitaţii vor avea ocazia să participe la o expoziţie de diplome şi medalii obţinute la manifestări filatelice de renume naţional, european şi mondial, la o expunere de timbre şi numismatica, la un târg al colecționarilor , la o lansare de ștampilă omagială. Permanentizarea acestui proiect şi desfăşurarea lui anuală începând cu anul 2013 se înscriu nemijlocit în eforturile comunitare ca Iaşul să devină cunoscut în lumea filatelică.
Adauga un comentariu