Titlurile zilei

Toată baza în polițiștii din Iași! O femeie a fost bătută în Piața Voievozilor, iar de un an se roagă de oamenii legii să i se facă dreptate: „Mi-a rupt mâna, am avut 65 de zile de îngrijiri medicale și nimeni nu face nimic”

Publicat: 22 sept. 2021
Alexandrina Ursu cu mâna în gips și sediul secției 1 de Poliție Iași
Alexandrina Ursu susține că a fost lovită, iar, de mai bine de un an, polițiștii din Iași nu fac nimic pentru tragerea la răspundere a celui care a agresat-o

O femeie din Iași a trecut printr-o situație inedită, asta după ce și-a permis să atragă atenția unui copil. Pentru că a făcut asta, s-a ales cu o mână ruptă și a avut nevoie de 65 de zile de îngrijiri medicale. Tatăl puștiului căruia i-a atras atenția a fost cel care a agresat-o. Deși asta s-a întâmplat în urmă cu mai bine de un an, nimeni nu a luat nicio măsură, iar polițiștii din Iași par să aibă alte preocupări

Situație incredibilă la Iași. O femeie a fost lovită, iar de mai bine de un an se roagă de polițiști să i se facă dreptate. Alexandrina Ursu se numește ieșeanca care din luna august a anului trecut nu mai are liniște. O zi normală a anului trecut avea să-i schimbe viața femeii. Alexandrina Ursu se afla pe data de 13 august 2020 în Piața Voievozilor, fiind reprezentanta Partidului ProRomânia. În zona respectivă era amplasat un cort pentru informare, așa cum se practică în perioada campaniei electorale. Alexandrina a observat trei copii lângă cortul ProRomânia.

„Eu ieșisem de la partid și mergeam spre Piața Voievozilor. Am observat trei copii lângă cort. Doi țineau de el, iar al treilea lovea cortul cu o bicicletă. Le-am atras atenția și am rămas în zonă. Unul dintre copii a mers la tatăl său și i-a spus că l-am certat, că l-am bătut”, a spus Alexandrina Ursu.

Tatăl copilului a împins-o pe femeia care și-a permis să-i atragă atenția fiului său

Odată ce tatăl copilului a auzit cele întâmplate, s-a gândit să-i dea o lecție femeii.

„Eu nu am lovit niciun copil, însă băiatul respectiv i-a spus tatălui că i-am dat palme. Domnul respectiv a venit la mine, mi-a vorbit urât și m-a împins cu putere. Am căzut în mână și mi-am fracturat-o. Am mers la medicina legală și mi-am scos un certificat. Am avut 65 de zile de îngrijiri medicale”, a mai completat ieșeanca.

Femeia a vrut să-și caute dreptatea. A mers la Secția 1 de Poliție Iași și a depus o plângere. De mai bine de un an nu a primit niciun răspuns.

„Nu înțeleg de ce Poliția nu face nimic. Eu am dat declarații, a dat și copilul respectiv declarații. Prima dată spune că i-am dat trei palme, apoi spune că l-am tras doar de urechi. Nu i-am făcut nimic, sunt oameni care au fost de față. Oricum, de un an și ceva Poliția nu a făcut nimic. Am certificat medico-legal, am tot ce trebuie”, a completat Alexandrina Ursu.

De mai bine de un an, Poliția nu face nimic: „Vineri mi-au zis să vin marți, marți să vin miercuri”

La finalul săptămânii trecute, ieșeanca agresată a mers la Secția 1 de Poliție Iași pentru a vedea în ce stadiu este ancheta. Polițiștii de acolo i-au zis să vină în audiență marți, 21 septembrie 2021, însă surpriză! Polițiștii erau probabil prea ocupați și i-au spus să vină miercuri, adică astăzi.

„Am mers la Secția 1 vineri. Mi-au zis să vin marți în audiență. Marți am fost și mi-au zis că nu este nimeni cu care aș putea vorbi și să vin miercuri. Nu înțeleg de ce se procedează așa. A trecut mai mult de un an, au totul la dosar și totuși nu fac nimic”, a mai precizat Alexandrina Ursu.

În urma plângerii depuse de femeie, polițiștii au întocmit un dosar penal și urmează să facă cercetări în acest caz.

„În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Iași.

Comentarii
 • Daca s-a intocmit dosar penal…..cum nu s-a facut nimic ???? De acum , se ocupa justitia…nu politia ! Si nu mai bate copiii oamenilor , handicapatoooo ….ca si pe al meu l-ai batut ! Si tot in Piata Voievozilor ! Ai o problema cu copiii altora !

 • Da la procurori de ce nu va duceți că ei coordonează dosarele….nu aveți tupeu, așa-i bre? Toată lumea așteaptă minuni de la gabori dar nu vede nimeni că nu mai au oameni să facă serviciile? Mulți frustrați care se kak pe ei că le plătesc pensiile dar cui plătiți voi pensiile mă frustraților că nu mai sunt polițiști să facă dosarele!?

 • Georgiana, vei fi cautata (si gasita in mod sigur) sa dai declaratii si probe pt ceea ce afirmi. De ce tainuiesti daca ai cunostinta de comiterea unei infractiuni? Se pedepseste si asta.
  Din spatele laptopului sau din tramvai (ca are wifi) e usor de facut comentarii.

 • Cu crezul ei nestramutat in partidul Pontului (nu mai hliziti, ba) la etatea dumneaei si la chemarea politica pe care o are, nu mai sta doamna sa urecheasca strengari in parcuri.
  Aaaa, mana rupta ? De la alegeri o fi. Multe s-au rupt atunci.
  Da’ aud ca face Dragnea partid. Iata, un nou cort, o noua cariera in politica. Acelasi crez nestramutat.

 • De 7 ani tot spun si verball si scris primarului borfas si escroc si putorilor de militieni si militiei locale ca in parcu voievozilor noapte dimineata vezi drogati ce consuma droguri si stau leganati pe vitrinele din zona .,betivi care consuma alcool de fata cu copiii din parc ,cersetori zilnic cu copii mici inchiriati il zona minerva la alimentari la paine in gata magazinelor ,in piata alexandra sunt sute de escroci speculanti ce se spun pietari dar nu au muncit o zi in viata lor ,prostesc bietii tarani le ia marfa cu 2 lei si o revand pensionarilor inzecit ,bineinteles ca militia din piate doarme sau alearga pe la tarabe si cer patrunjel sa aiba pt acasa …institutii platite degeaba ,nici nu ii vezi patruland prin piata voievozilor cand trebuie adica deloc

 • D-na, aveți răbdare, poate sa dureze și ani de zile pana primiți un răspuns oficial. Dacă dați de polițiști profesioniști și aveți probe, o sa ajungeți în instanta. Dacă partea adversa se cunoaște cu cine,, trebuie”, probabil o sa se facă un rechizitoriu cât mai favorabil. Se mai obișnuiește și asa! Rugați-vă sa fie organele de cercetare imparțiale, sa se facă dreptate!

 • sc1Pol = sc2Pol…..trebe sa aibe si SC 1 vro duduie cu fund brazilian ca tanti Lungu Corina… Corinooooo, a plecat Sandu, cui mai pupici clanta?

 • Domnule șef de inspectorat , când va apucați de treaba ? Ești departe de Scripniciuc. Sunt și eu dus , cum sa te așez lângă un profesionist.

 • La suferință unei victime agresate nu se gândește nimeni? Sa stai cu mana rupta vreo 2 luni e ușor? Dar spaima, frica prin care treci, e o trauma când ești agresat! Doare și agresivitatea verbala, mai ales adresata unei femei!Și apoi doare și când aștepți cu anii ca autoritățile sa propună o soluție! Ești odată victima unui bătăuș și apoi victima unui sistem care se mișcă greu și care mai da și soluții strâmbe! În România trebuie sa acceptam câteodată nedreptatea, ca s-ar putea sa ai de pătimit dacă vociferezi prea mult! Doamna, sa v-ajute Dumnezeu sa va găsiți dreptatea!

Adauga un comentariu