Eveniment-Social

Toata clasa politica se va afla astazi in Piata Unirii

Publicat: 24 ian. 2008
1

• Au confirmat venirea la Iasi presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, ministrul Economiei – Varujan Vosganian, ministrul Educatiei – Cristian Adomnitei, presedintele Camerei Deputatilor – Bogdan Olteanu etc • Vor veni si liderii nationali ai Partidului Democrat • Liderii PSD, Mircea Geoana, Ion Iliescu precum si vicepresedintii partidului au ajuns de ieri la Iasi • Manifestarile din Piata Unirii vor incepe la ora 11.00

Ca in fiecare an electoral, la Iasi se aduna astazi in Piata Unirii toti liderii politici. Au confirmat venirea la Iasi presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, ministrul Economiei – Varujan Vosganian, ministrul Educatiei – Cristian Adomnitei, presedintele Camerei Deputatilor – Bogdan Olteanu etc. De asemenea, si din partea conducerii centrale a Partidului Democrat-Liberal si-au anuntat prezenta mai multi lideri. Conducerea PSD, Mircea Geoana, Ion Iliescu si vicepresedintii au ajuns la Iasi inca de ieri pentru a participa la doua intalniri zonale cu oamenii de afaceri si liderii organizatiilor din Moldova ai formatiunii politice. Manifestarile din Piata Unirii vor incepe la ora 11.00, cand se va intona imnul national, dupa care vor sustine alocutiuni pe scena special amenajata primarul Gheorghe Nichita, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, premierul Calin Popescu Tariceanu si presedintele Traian Basescu. La ora 12.30, premierul Calin Popescu Tariceanu si prefectul Nicusor Paduraru vor sustine la Casa de Cultura a Studentilor o conferinta de presa.

Intre orele 13.30 si 13.45, oficialitatile vor participa la manifestarile legate de deschiderea Muzeului Unirii. Tot in aceeasi perioada de timp va avea loc un Te Deum la mormantul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din curtea Bisericii Trei Ierarhi. Amenajarea spatiului din Piata Unirii pentru manifestari a fost realizata de municipalitate. Angajatii municipalitatii au montat pe cladirile din jur 3 mesuri reprezentand Unirea, vor fi distribuite cetatenilor din piata baloane si cocarde (ecusoane din panza). Vor defila 5 plutoane de militari, jandarmi si pompieri. Incepand cu ora 12.15, vor concerta in Piata Unirii Nicolae Furdui Iancu si formatia Crai Nou, Laura Lavric, Elisabeta Turcu, precum si buciumasi si tulnicari. Incepand cu ora 16.00, la Sala Sporturilor vor concerta Catalin Crisan, trupa The Sky, Mirabela Dauer si Anastasia Lazariuc. In fata Palatului Culturii, incepand cu ora 19.30, vor concerta trupele Simplu, Proconsul si Zdob si Zdub. Atmosfera din aceasta seara de la Palatul Culturii va fi una deosebita, in special datorita iluminarii arhitecturale a Palatului Culturii, inaugurata cu cateva saptamani in urma. Cel care s-a implicat direct in realizarea acestui proiect, cu rezultate deosebite pentru imaginea cladirii emblematice a muncipiului Iasi, a fost actualul prefect Nicusor Paduraru. Acesta a realizat proiectul fara sa-l foloseasca pentru castigarea de capital electoral sau pentru a-si face imagine.

Adauga un comentariu