Destinatii turistice

Toata lumea doreste sa le viziteze, iar alte state le copiaza. TOP 5 tari cu cele mai influente culturi din lume

Publicat: 27 iul. 2018
9

La nivel global, cele mai importante influente le au puterile militara, politica si economica, insa pentru cateva tari cultura – felurile de mancare, vestimentatia, obiceiurile – primeaza si au devenit tendinte pe care alte state le adopta, conform BBC.

U.S. News and World Report a realizat o lista a tarilor cu cel mai mare impact cultural, iar printre primele zece pozitii se afla Italia, Spania, Franta si Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, dar si Japonia (pentru ca este moderna), Brazilia (fiindca oamenii sunt fericiti si pentru divertisment), precum si Statele Unite.

Oamenii din tarile aflate pe primele cinci locuri ale clasamentului au exemplificat cum isi petrec timpul, care sunt traditiile si obiceiurile lor, dar si cum natiunile din care fac parte au o contributie culturala la nivel international.

1. Italia

Cunoscuta pentru creatorii de moda precum Valentino, Armani, Versace si Gucci, Italia a obtinut un zece perfect  pentru ca este la moda. Un locuitor din Abruzzo, Roma, pe nume Lucio Buffalmano, a declarat ca este un cliseu, insa italienilor le pasa de modul cum arata, dar si ca acorda multa atentie felului in care se imbraca.

Aceste detalii sunt deja stiute si se extind dincolo de tendintele in materie de moda. „Italia a avut un impact mare in tot ceea ce priveste stilul, de la mancare, pana la mobila”, a declarat Angela Corrias, originara din Sardinia dar care acum locuieste in Roma.

Mancarea a avut si ea o influenta enorma. Pentru a gusta cele mai bune preparate, Corrias recomanda ca orice turist sa mearga in capitala tarii, Roma. Aceasta a mai spus ca aici oricine poate testa aromele inedite si retetele traditionale realizate cu modernitate.

2. Franta

„Moderna”, „prestigioasa” si „la moda”, acestea au fost motivele pentru care Franta a obtinut cele mai bune calificative, dar si pentru „je ne sais quoi-ul” (n.r. „nu stiu ce”) francez pe care oamenii din intreaga lume incearca sa il imite.

Un barbat, Robbens Fils, care traieste de mult timp in Paris, nici macar nu a realizat cat de influenta este tara sa pana a calatorit in Orientul Mijlociu si in Asia.

El a declarat ca cei care locuiesc in locurile indepartate se inspira din preparatele, arta si moda francezilor, dar si ca a cunoscut persoane in Iran care i-au spus ca il admira pe autorul francez Molière, lucru care l-a surpins.

Chiar daca Parisul este locul preferat al tuturor pentru a experimenta cultura franceza, Bordeaux, Lyon si Toulouse sunt alternative excelente pentru petrecerea timpului, insa sunt si mai mici.

Fils a tinut sa mentioneze ca Bordeaux este un oras cunoscut pentru producerea vinului si pentru cea mai bogata istorie.

Lyon, al treilea oras cu o populatie mare din Franta, se identifica prin preparatele culinare si este recunoscut pentru sefii bucatari care au obtinut stele Michelin.

Francezii sunt foarte incantati de identitatea si istoria lor, iar Robben Fils spune ca nu sunt fericiti cand trebuie sa vorbeasca engleza, iar daca o fac, acest lucru se realizeaza cu dificultate.

3. Statele Unite

Cu un calificativ mare pentru modernitate si fiind influente in divertisment, Statele Unite sunt recunoscute la nivel internationale pentru filmele, muzica si programele TV.

Inclusiv cand este vorba ca alte tari sa faca pentru prima data ceva, asa cum a fost cazul sintagmei „reality TV" care a luat nastere in Regatul Unit, Statele Unite au dezvoltat ideea si au facut-o mai populara, astfel au ocupat acest titlu.

Industria tehnologiei din tara, precum Facebook, Twitter, Google sau Aamazon, a ajutat milioane de oameni sa comunice facil in fiecare zi prin aceste servicii populare si retele sociale.

Multe persoane aleg Statele Unite pentru a-si indeplini visul american. Orasul preferat este New York, cel mai mare din tara.

Pe coasta opusa, in Los Angeles, distractia este cuvantul cheie, alaturi de cultura si locurile spectaculoase. Show-urile de televiziune si peliculele americane care se realizeaza aici influenteaza cum vorbesc, cum se imbraca, cum se comporta si cine sunt cei care locuiesc in acest oras, spune un locuitor.

4. Spania

Dupa limba chineza, spaniola este a doua cea mai vorbita limba din lume, cand este vorba despre vorbitorii nativi. Filmele, productiile TV si muzica spaniola au adus tara pe primele locuri in infuenta culturala.

Religia, bucataria si festivalurile sunt recunoscute in intreaga lume, conform spuselor unei femei care traieste in Galicia, numita Inma Gregorio.

5. Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord

Regatul Unit ocupa un loc inalt in categoria „prestigios”, iar locuitorii sai se bucura de capacitatea lor de a combina etica muncii, cu creativitatea si cu o atitudine receptiva pentru a produce inovatie.

Locuitorii se mandresc cu unele dintre cele mai bune universitati din lume, dar si cu faptul ca www-ul si computerul au fost inventate de britanici.

Oamenii sosesc aici pentru a-si crea un viitor, iar cei mai multi dintre cei expatriati aleg aceasta destinatie pentru a incepe o noua viata.

Adauga un comentariu