Actualitate

Toate calculele în alegerile interne din PNL! Care sunt taberele pro-Cîțu și pro-Orban

Publicat: 19 iul. 2021
premierul Florin Cîțu și președintele PNL Ludovic Ornam
Sunt două tabere în PNL ca urmare a alegerilor din formațiunea politică. Taberele pro-Cîțu și pro-Orban sunt la egalitate

Alegerile interne din PNL intră pe linie dreaptă iar lupta din interiorul partidului pare să treacă la un alt nivel. Așadar, în cursul zilei de ieri, Florin Cîțu și-a prezentat echipa într-un eveniment organizat la Cluj. Totuşi, calculele sunt mai complexe iar acest lucru se poate vedea din declaraţiile celor doi candidaţi. Așadar, conform jurnaliştilor de la stiripesurse care prezintă listele cu taberele pro-Cîțu și pro-Orban, luptă este strânsă.

Mulţi dintre cei care erau iniţial pro-Orban au trecut în tabăra pro-Cîțu iar în această săptămână, potrivit unor surse, mai mulţi liberali îşi vor anunţa susţinerea pentru premierul Florin Cîțu. Printre aceştia ar fi Ilie Bolojan și Dan Motreanu.

Care sunt taberele pro-Cîțu și pro-Orban în alegerile interne din PNL

Conform calculelor actuale se pare că între cele două tabere sunt oarecum o egalitate. Cu toate că disputa este departe de a se finaliza se pare că avem o vedere asupra susţinătorilor celor doi candidaţi. Așadar, tabăra Cîțu este formată din numeroşi lideri cu putere din PNL

Filiale pro-Cîţu:

Cluj (Emil Boc)

Sibiu (Raluca Ţurcan )

Sălaj ( Lucian Bode)

Suceava (Gheorghe Flutur)

Vaslui (Nelu Tătaru)

Bacău (Mircea Fechet)

Botoşani (Costel Şoptică)

Neamţ(George Lazăr)

Mehedinţi (Virgil Popescu)

Ilfov (Hubert Thuma)

Timiş (filiala e divizata: preşedintele Alin Nica e de partea premierului, însă mulţi delegaţi sunt pro-Orban).

Maramureş (Ionel Bogdan)

Gorj (Dan Viîceanu)

Satu Mare (Adrian Cozma)

Olt (Liviu Voiculescu)

Dolj (Ştefan Stoica)

Mureş (Ciprian Dobre)

Filiale pro-Orban

Albă (Mircea Hava)

Braşov (Adrian Vestea)

Buzău (Gabriel Avrămescu)

Brăila (Alexandru Popă)

Teleorman (preşedintele Eugen Pârvulescu e de partea premierului Citţ, însă filiala e pro-Orban. Deputatul Costel Barbu, unul dintre apropiaţii lui Ludovic Orban, joacă un rol important în filială).

Iaşi (preşedintele Alexandru Muraru e în tabăra premierului, însă filiala e controlată din umbră de tandemul Costel Alexe-Mihai Chirica, pro-Orban).

Vâlcea (Cristian Buican)

Galaţi (George Stânga)

Bistriţa Năsăud (Ioan Turc)

Argeş ( Adrian Miuţescu)

Hunedoara (filiala e divizată: preşedinta Vetuţa Stănescu e de partea lui Orban, însă o facţiune controlată de Lucian Heiuş votează cu Florin Cîţu).

Caraş Severin ( Marcel Vela)

Prahova (Iulian Dumitrescu)

Vrancea (Cătălin Toma)

Dâmboviţa (Virgil Guran)

Călăraşi (Ciprian Pândea)

Tulcea (Ştefan Ilie)

Greii partidului sunt încă indecişi

1. Bihor ( Ilie Bolojan)

2. Arad (Gheorghe Falcă)

3. Giurgiu (Dan Motreanu)

4. Constanta (Bogdan Huţucă)

5. Ialomiţa (Dragoş Soare)

Cum se împarte Capitala

Sectorul 1 – preşedintele Sebastian Burduja e de partea premierului Florin Cîţu, însă restul filialei e de partea lui Orban.

Sectorul 2 – Monica Anisie – pro-Cîţu

Sectorul 3- Antonel Tanase – pro-Orban

Sectorul 4 – Pavel Popescu – pro-Cîţu

Sectorul 5- Dan Meran – pro-Orban

Sectorul 6- preşedintele Ciprian Ciucu e de partea lui Florin Cîţu, însă o parte a filialei e pro-Orban

Pentru şefia organizaţiei Bucureşti se vor confrunta Violeta Alexandru, susţinută de Ludovic Orban, şi Ciprian Ciucu, susţinut de premierul Cîţu.

Nu este exclus ca PNL să se rupă dacă Ludovic Orban pierde

Prezent la Antena 3, sociologul Marius Peleanu susţine faptul că există un risc mare ca PNL-ul să se rupă dacă Ludovic Orban nu este reales președinte.

Sociologul Marius Pieleanu a comentat la Antena 3, poziția lui Ludovic Orban în cadrul PNL şi riscurile care pot apărea în caz că Florin Cîţu va câştiga alegerile din septembrie. În interiorul partidului s-ar putea crea o tabără Orban care ar putea înfiinţa un nou partid dacă președintele pe care aceștia nu îl susţin nu va ieși.

Neînţelegerile dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban s-au văzut la Iași, la Congresul PNL Iași. Așadar, în timp de Florin Cîțu vorbea în fața a zeci de persoane, Ludovic Orban a intrat în şedinţă, moment în care cei prezenţi la fața locului au început să îl aplaude pe acesta.

Comentarii
Adauga un comentariu