Magazin

Tocana de legume la borcan. De ce trebuie sa amesteci in vasul cu orez si legume?

Publicat: 09 aug. 2016
1
Ingrediente:
250 g orez
4-5 morcovi maricei 
2 kg ardei capia rosii 
3 cepe potrivite 
500 ml ulei / 350 ml ulei
2 kg rosii 
3 catei usturoi 
frunze de patrunjel si telina (cate 1 legatura din fiecare) 
piper 
sare 
Mod de preparare:
1. Intr-un vas incingi uleiul si pui la inabusit cu cateva linguri cu apa, ceapa si morcovul tocate. Lasi cam 5 minute, apoi adaugi ardeiul tocat marunt. Amesteci bine, si pui si rosiile pe care le-ai bagat la robot prealabil. Pui sare si piper dupa gust, apoi lasi sa fiarba.
2. Intre timp lasi orezul sa dea in cateva clocote, apoi il clatesti cu apa rece. Cand legumele au fiert, adaugi orezul, si lasi pe foc inca 10 minute sa se imbine orezul cu toate aromele din vas, amestecand continuu pentru a nu lasa orezul sa se lipeasca de fundul vasului. Apoi, adaugi usturoiul tocat marunt si verdeata proaspat tocata.
3. Pui tocana fierbine in borcanele pe care deja le-ai pregatit (le-ai spalat si le-ai uscat), apoi le pui intr-un vas in care asezi un prosopel, torni apa si le fierbi la bain-marie o ora dupa ce a dat apa in clocot. 
4. Lasi la racit in aceeasi apa pana a doua zi, apoi depozitezi in camara. 
La servire, poti consuma tocana calda sau rece, intinsa pe paine.




Adauga un comentariu