Retete de post

Tocana mediteraneana de legume

Publicat: 06 aug. 2019

Vara e anotimpul in care pregatesti felurite conserve, care mai de care mai aromate, mai parfumate si mai frumos colorate. Aceasta tocana de legume e delicioasa ca fel principal, dar si ca garnitura.

Ingrediente:

  • 4 zucchini medii
  • 4 morcovi
  • 4 cepe
  • 3 rosii
  • 200 g tulpini telina
  • 100 ml ulei masline
  • sare, piper, dupa gust
  • 1 lingura busuioc tocat

Mod de preparare:

Cureti si speli toate legumele. Tai ceapa pestisori si o calesti in putin ulei de nasline pana devine translucida. Tai morcovii si zucchinii bastonase, iar tulpinile de telina si rosiile cubulete. Adaugi totul in oala, pui restul de ulei si fierbi la foc mediu, sub capac,10-15 minute. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust, mai lasi 5 minute, iar la final presari busuiocul tocat. Pui tocana de legume, cu tot cu zeama lasata, in borcane. Le sterilizezi pe baie de aburi, 15-20 de minute, si le pastrezi la frigider pana in momentul servirii.



loading...

Adauga un comentariu