Internationale

Tocanita de ciuperci

Publicat: 28 apr. 2011
2

Ingrediente:

700 gr ciuperci champignon
o ceapa
250 gr smantana
50 gr unt
o lingura de faina
50ml apa
– sare
, patrunjel verde dupa gust

Mod de preparare:

Ciupercile se curata de coaja. Se scot coditele si se curata si ele. Ciupercile curatate le taiem in jumatate apoi fiecare jumatate o taiem fasii pe latime. Coditele se taie rondele. Curatam ceapa si o taiem marunt. Incalzim untul intr-o oala si punem ceapa la calit. O lasam forte putin, cat amestecam de 2-3 ori si punem ciupercile si patrunjelul tocat. Amestecam, adaugam apa si sarea si lasam sa fiarba sub capac la foc mic 15min. Amestecam din cand in cand. Ele vor lasa apa asa ca nu e nevoie sa mai complectati pe parcurs. Intr-un bol amestecam faina cu smantana. Dupa ce au fiert ciupercile punem smantana si lasam sa dea un clocot. Luam de pe foc si servim calde cu patrunjel verde tocat deasupra sau simple.




Adauga un comentariu