Vegetariene

Tofu cu ciuperci si foi de orez

Publicat: 19 apr. 2013

Ingrediente:

800 g tofu tare
60 ml ulei de masline
2 catei de usturoi tocati marunt
1 lingurita ulei de susan
1 lingurita sos de soia
350 g spanac
200-220 g ciuperci shiitake (fara codite), feliate
4 cepe verzi tocate
½ legatura menta
½ legatura coriandru
6 foi de orez (diamentrul 20cm)

Mod de preparare:
 
Taie tofu in felii subtiri si preseaza-le intre servetele de hartie. Amesteca 2 linguri din uleiul de masline cu usturoiul, uleiul de susan si sos de soia intr-un bol larg. Inmoaie feliile de tofu in acest amestec astfel incat sa fie acoperite bine.

Incinge 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si prajeste feliile de tofu timp de 15 minutes. Dupa ce se racesc feliaza-le in betisoare subtiri. Unge o tigaie cu o lingura de ulei de masline si caleste ciupercile timp de 5 minute pana cand se inmoaie.
Inmoaie o foaie de orez in apa fierbinte pana cand devine usor maleabila. Pune in ea parti egale de spanac, tofu si ciuperci, presara coriandru si menta. Infasoara totul in foaia de orez. Repeta operatiunea cu restul ingredientelor ramase pana cand obtii 6 pachetele. Le poti servi cu un sos de citrice.

sursa: foodstory



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit