National

Tone de carne stricata, RETRASE de la vanzare de ANPC

Publicat: 14 mart. 2014
1

19 tone de carne stricata au fost retrase de la vanzare, potrivit ultimelor date de la Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor. Reprezentantii institutiei sustin ca marfa cu probleme a fost descoperita in depozite si nu in magazine.

In urma controlului efectuat joi in magazine din toata tara, ANPC a oprit definitiv de la vanzare 19 tone de carne. Potrivit presedintelui interimar al ANPC, Marius Dunca, comerciantilor le-au fost aplicate amenzi in valoare totala de peste 430.000 de lei, dupa ce in magazinele lor au fost gasite produse expirate si etichetate necorespunzator.

Citeste si: Atentat la sanatatea iesenilor! Patronul acestui loc ascundea un adevarat focar de infectie – FOTO, VIDEO

Marius Dunca a declarat, intr-o conferinta de presa, ca au fost efectuate controale la 401 operatori economici, la 161 dintre acestia fiind constatate nereguli.

Din 333 de tone de carne controlata, 115 au fost catalogate drept neconforme. Mai exact, au fost gasite produse expirate, marfa depozitata in conditii improprii, ambalaje deteriorate, carne alterata, precum si produse neetichetate corespunzator.

19 tone de carne au fost oprite definitiv de la comercializare, iar alte 94 de tone au fost imobilizate temporar, pentru efectuarea de verificari. In total, au fost aplicate 104 amenzi, in valoare de 436.200 de lei.

Citeste si: DOSARUL carnii stricate: 10 persoane, retinute. Un inspector OPC Cluj si un consilier

Potrivit sefului ANPC, in Mehedinti au fost gasite 1.010 kg cap piept de porc expirate din iulie 2013 si 880 de kg carne de pui din import UE cu deficiente de etichetare, iar in Brasov 9,8 tone picioare de porc si 129 kg carne de porc expirate.

In Neamt, 890 kg pulpe de pui si 360 kg ficat de pui din import aveau eticheta netradusa, in Bucuresti 323 kg carne curcan si pui prezentau arsuri de congelare si miros neplacut, iar in Bihor s-au gasit 205 kg carne de porc care nu aveau adresa producatorului pe eticheta.

In Bacau au fost depistate 80 kg ficat de porc cu semne de alterare, iar in Arges, 17 kg pipote de pui fara elemente de identificare in limba romana.

Citeste si: Perchezitii la Iasi in scandalul carnii STRICATE: SUTE de TONE de alimente stricate

ANPC a efectuat a facut verificari si la depozitele de carne din Bucuresti si din judetele Iasi, Bistrita-Nasaud si Cluj ale firmelor implicate in dosarul de evaziune si comercializare de carne alterata instrumentat de DIICOT.

In urma actiunii ANPC de joi, 129 de tone de carne au fost retrase, iar alte 100 au fost oprite temporar de la comercializare, gasindu-se inclusiv marfa expirata din noiembrie 2013.

Comentarii
  • „MASCARICII DE LA CFR CALATORI ???
    DL. SOVA , CAT MAI PERMITETI JAFUL DE LA CFR CALATORI ?
    “Radiografia dezastrului de la CFR Călători .
    Managerul privat al CFR Călători, Valentin Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le-a regizat şi încă le mai regizează în zona transportului feroviar de călători, a intrat în vizorul procurorilor DNA şi Poliţiei Române pentru “performanţa” de a trage pe linie moartă compania de stat”
    DNA TREBUIE SA -I RIDICE CU AUTOCARUL … AJUNGE CU BATAIA DE JOC PE BANI PUBLICI. DOROBANTU VALENTIN , ALEXANDRA GATEJ , CLAUDIU DUMITRESCU , DANA RACHILA GALBEN , CARMEN MARIA POPESCU , MIU ILEANA , MANTESCU CRISTINA , LILIANA CONSTANTINESCU , MANTOIU CORNEL , ZAHARIA ADRIAN , MARCELA NAE , ZAMFIR EMIL , PROTOPOPU GABRIEL , NITA ROBERT , TIMIS BOGDAN ,CRINTEA STEFAN , ETC. PROTAGONISTII DEZASTRULUI?

Adauga un comentariu