Eveniment-Social

Tonetele de ziare Rodipet au fost eliminate de pe piata ieseana

Publicat: 26 feb. 2013
1

@ Primara Iasi a dat ordin sa se ridice toate chioscurile si tonetele celui mai mare distribuitor de ziare din Romania de pe domeniul public

Principalul distribuitor de pe piata ziarelor din Romania a fost eliminat din oras la comanda Primariei Iasi, care a dat un ordin de ridicare a tuturor tonetelor si chioscurilor care apartin firmei Rodipet, devenita recent Network Press Concept. Patronii libanezi ai firmei au semnat un contract de concesionare pentru pozitionarea a 20 de chioscuri pe raza municipiului Iasi, insa contractul de concesionare a expirat inca din anul 2011. Desi exista o optiune de prelungire a intelegerii intre cele doua parti, Consiliul Local Iasi nu a acceptat cererea administratorilor Network Press Concept. Drept urmare, incepand din data de 14 ferbruarie, chioscurile de ziare au fost ridicate de pe domeniul public si depozitate intr-una din halele municipalitatii.

„Pentru fostele chioscuri Rodipet, exista un contract de concesiune care a expirat, iar de aprope un an, acestea nu au mai fost platite. Chioscurile erau de mult timp parasite, iar domeniul public trebuie eliberat de astfel de amenajari care nu se mai justifica. Este vorba despre o campanie de strangere a tuturor chioscurilor parasite pe care noi o demaram in aceasta perioada”, a declarat Stefan Avarvarei, seful Serviciului Control Urbanism din cadrul Primariei Iasi.

Patronii americani de origine libaneza de la Network Press Concept, Said Baaklini si Hassan Awdi, au fost acuzati pentru pagubirea societatii Rodipet SA cu 35,5 milioane euro dupa privatizarea acesteia, firma intrand in actionariatul majoritar al AVAS. Cei doi au fost ulterior acuzati de procurorii DIICOT pentru fraudarea CFR Mesagerie.

Adauga un comentariu