National

Toni Grecu, despre incendiul de la Institutul „Matei Balș”: „A fost un coșmar”

Publicat: 26 feb. 2021
Toni Grecu vorbește
Toni Grecu se afla la Spitalul „Matei Balș” atunci când a izbucnit incendiul.

Vineri, 26 februarie, Toni Grecu, fondatorul grupului „Divertis”, a vorbit la B1 Tv, despre incendiul de la Institutul „Matei Balș” și despre coșmarul pe care l-a trăit împreună cu ceilalți pacienți internați acolo. Toni Grecu s-a numărat printre pacienții cu COVID-19 internați în Pavilionul V al Institutul ”Matei Balș”.

Întrebat despre opinia lui privind faptul că nici până în acest moment nu există un raport concludent în legătură cu incendiul izbucnit în data de 29 ianuarie și nici despre incendiul de anul trecut de la Spitalul din Piatra Neamț, Toni Grecu a răspuns:

„Nu știu cât poate să dureze un raport. Probabil că trebuie să dureze atât cât este cazul, ca să dau un răspuns evaziv și ușor obraznic, dar foarte specific stilului românesc de a ascunde sub preș lucruri care nu convin. Anchetatorii probabil că au descoperit lucruri ce nu sunt foarte confortabile pentru anumite persoane, anumite instituții. Raportul s-a făcut și se corectează”.

Toni Grecu, despre incendiul de la Institutul „Matei Balș”: „Să căutăm vinovați? Nu e treaba mea, e treaba instituțiilor statului”

Toni Grecu a afirmat că incendiul a fost un coșmar, iar treaba instituțiilor statului este de a găsi vinovații.

”Eu, față de Spitalul «Matei Balș» am o atitudine pozitivă pentru că eu am fost foarte bine îngrijit acolo. Despre incendiul ăsta, punctual, nu știu ce să spun. Pot să spun doar atât, că a fost un coșmar, pentru mine și pentru alți oameni care au avut neșansa să fie evacuați, dimineața, la ora 5, sculați din pat, în condiții de sănătate extrem de precare.

Această neșansă… nu ai ce să spui despre asta, e destinul. Să căutăm vinovați? Nu e treaba mea, e treaba instituțiilor statului, dar, repet, Institutul «Matei Balș», din punctul de vedere al modului în care s-a ocupat de oameni, eu nu am observații de făcut, decât să zic că oamenii ăia s-au ocupat foarte bine de mine și de tratamentul pe care mi l-au dat. N-am decât să le mulțumesc. Incendiul este alt capitol”, a mai spus Toni Grecu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spunea vineri că rapoartele referitoare la cele două incendii consemnează mai multe nereguli.

”Sunt multe, vorbim despre spațiu insuficient, despre numărul de paturi, despre clădiri vechi, despre diverse neajunsuri, instalații electrice vechi. Evident că lucrurile trebuie remediate cât mai curând”, a declarat Vlad Voiculescu.

Starea de sănătate a lui Toni Grecu, după ce s-a vindecat de COVID-19

Din cauza COVID-19, Toni Grecu a trecut prin clipe îngrozitoare. În momentul de față, acesta se reface, însă a fost dependent de oxigen, iar boala l-a lăsat cu sechele grave.

A trecut aproximativ o lună de când Toni Grecu a ajuns de urgență la spital, iar acesta a vorbit despre starea lui actuală de sănătate. Se pare că are nevoie de o lungă perioadă de reuperare, fiindcă plămânii săi sunt serios afectați.

”Din păcate, o parte din plămâni a dispărut! Acum, lucrurile sunt ok, lucrurile merg spre bine. N-am fost intubat, n-am fost la terapie intensivă, am avut o formă gravă, dar nu chiar atât de gravă. La un moment dat, ca să pot să respir, am avut nevoie de 10 l de oxigen. Din fericire, am depășit repede momentul, apoi lucrurile au evoluat spre bine și am fost externat”, a povestit comediantul, într-o emisiune TV.

Adauga un comentariu