Medicamente

Tonul ridicat produce depresie in randul copiilor

Publicat: 11 mai 2019

Depresia la copii poate fi cauzata de o modalitate de educatie din partea partilor bazata pe ridicarea tonului vocii, pe admonestare verbala. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca pedepsele verbale, ton ridicat, insulte pot avea acelasi efect ca pedeapsa corporala asupra copiilor. 

Cauze ale depresiei si problemelor de comportament la copii: In urma studiului realizat de cercetatorii de la Universitatea Pittsburgh, s-a ajuns la concluzia ca o educatie bazata pe admonestarea verbala a copilului, impunerea parintilor printr-un limbaj neadecvat poate sa cauzeze depresia la copii. Studiul a analizat relatia dintre 967 de adolescenti si parintii lor pe o perioada de doi ani. Copiii au fost selectati din 10 scoli publice din Pennsylvania. Atat copiii cat si parintii au raspuns sondajelor de opinie referitoare la santatea mentala, metode de crestere a copiilor, calitatea relatiei copii-parinti.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca un comportamnet verbal agresiv al parintilor asupra unui copil  poate sa aiba consecinte negative la varsta copilariei, manifestate prin depresie si probleme de conduita. In acelasi timp, realizatorii studiului au precizat ca nu este vorba de familii dezorganizate sau de relatii problematice intre parinti, ci de o modalitate de educare a copilului. 

Comportament agresiv al copiilor cauzat de depresie: O conduita verbala agresiva a parintilor poate avea efecte pe termen lung la copii. Acestia pot suferi de depresie, pot sa aiba un comportament dificil mai tarziu. Comportamentul dificil al copilului se poate inrautati de fiecare data cand parintele il pedepseste verbal.

Semnele care ar trebui sa le dea de gandit parintilor cu privire la o posibila depresie sunt oboseala, iritabilitatea exagerata, tulburarile de somn, tristetea prelungita, stima de sine scazuta, autocritica si pesimismul. Potrivit psihologului, daca un copil creste intr-o familia linistita, fara violenta fizica si verbala, mai ales daca are alaturi ambii parinti, are toate sansele sa aiba o viata linistita, fara stres, anxietate si depresie. Daca nu sunt indeplinite insa aceste conditii, riscurile aparitei acestor probleme sunt mari.loading...

Adauga un comentariu