Magazin

Top 10 carti care te ajuta sa depasesti momentele grele din viata ta

Publicat: 09 nov. 2012
1

Micul Print„, „Un Dumnezeu bun, o lume rea” sau „Drumul spre Wellville” sunt doar trei dintre cartile care ne ajuta sa trecem peste cele mai dificile momente ale vietii.

Treceti prin momente grele, care va lasa fara puteri? Va pierdeti optimismul si cheful de viata? Jurnalistii de la publicatia americana Huffington Post au realizat un top cu zece recomandari literare pentru a depasi perioadele stresante sau  peste o zi mai obositoare.

Cele zece titluri-leac pentru minte si suflet din acest clasament sunt:

– Romanul „Enzo sau Arta de a Pilota in ploaie” („The art of racing in the rain”), de Garth Stein. Cartea este o poveste emotionanta si relaxanta despre familie, dragoste, dar si despre fascinatia momentelor absurde care ne apar in viata.

– „Cum sa ajungi de unde esti unde vrei sa fii – 25 de principii pentru succes” („How to get from where you are to where you want to be – 25 principles of success”), de Jack Canfield. Cartea este o reteta de reusita in viata, oferita de autor, din propria experienta. Jack Canfield a reusit sa stranga o avere de 80 de milioane de dolari pornind de la zero.

– „Drumul spre Wellville” („The road to Wellville”), de T. C. Boyle. Cartea ofera un set de reguli esentiale care trebuie respectate in privinta sanatatii, nutritiei, igienei personale, si care ne schimba viata in bine.

– „Cand lucrurile rele li se intampla oamenilor buni” („When bad things happen to good people”), de Harold S. Kushner. Cartea, scrisa in 1978 de catre Kushner dupa ce fiul sau a murit de o boala ereditara, a fost catalogata drept un bestseller de publicatia New York Times.

Micul Print, de Antoine de Saint Exupery. Cartea le ofera adultilor o intoarcere spre copilarie si, totodata, o experienta alaturi de Micul Print in care puteti vedea cat de ciudati sunt oamenii mari.

– „There’s treasure everywhere – A Calvin and Hobbies Collection„, de Bill Watterson.

– „Iubire magica – Puterea tainica a relatiilor intime„, de Marianne Williamson. Autoarea ofera o solutie ideala pentru a fi indragostit de cineva si, in acelasi timp, de a avea o stare de pace si de unire cu Dumnezeu.

– „A year by the sea„, de Joan Anderson. Cartea este povestea unei femei care realizeaza ca si-a pierdut, in timp, propriile vise, fiind prinsa in problemele de familie, in nevoile si dorintele copiilor si ale sotului ei.

– „Zen and the art of motorcycle maintenance„, de Robert M. Pirsig. Cartea, care s-a vandut in peste 5 milioane de exemplare, descrie o calatorie facuta de catre autor si fiul lui, intre Minnesota si California. Excursia este punctata de mai multe discutii psihologice interesante.

– „Pescarusul Jonathan Livingston„, de Richard Bach. Cartea este o poveste frumoasa pentru oamenii mari care pot invata cum sa se ridice peste problemele vietii, peste „turma” din jur, pentru a ajunge in profunzimea spiritului sau.
sursa: gandul.info

Comentarii
  • Domnilor ziaristi din pacate ptr dvs ati uitat cea mai buna carte de acest gen..eu as fi pus aceasta carte cu siguranta pe primul loc in acel top facut de voi este vorba despre POTI SA-TI VINDECI VIATA-LOUISE L.HAY,nu este o carte oarecare este un best seller!!!o zi frumoasa tuturor!

Adauga un comentariu