News Flash:

Top 10 combinatii "fatale" in farfurie

13 Iulie 2009
2474 Vizualizari | 3 Comentarii
Top 10 combinatii fatale in farfurie
Afisat la 11:21

Nu va asteptati ca alimentele bogate in vitamine si minerale pe care le consumati sa fie asimilate corect de organsim, daca le combinati necorespunzator. Iata cateva exemple de combinatii alimentare de care este indicat sa va referiti.

1. Cereale cu lapte. Desi unii medici considera ca aceasta asociere de alimente poate avea ca rezultat o scadere a kilogramelor nedorite, nutritionistii ne sfatuiesc sa ne ferim de ea, pentru ca rezultatul este exact opus celui scontat. "Cerealele nu se combina cu laptele. Aceasta asociere de alimente ingrasa", atentioneaza nutritionistul Lygia Alexandrescu. Cel mai bine este ca laptele sa fie consumat necombinat, adauga medicul.

2. Carne cu paine. "Este vorba despre una dintre cele patru reguli alimentare, potrivit careia combinatia de carbohidrati (paine) cu proteine (carne) este interzisa", explica medicul. In plus, carnea nu trebuie combinata nici cu lactate, grasimi sau fructe, dar poate fi asociata cu legume verzi (salata verde, ardei, rosii, castraveti, varza).

3. Paine cu unt. Combinatia nu se adreseaza persoanelor care vor sa slabeasca, insa cei cu o greutate normala pot consuma o cantitate de 10 grame de unt pe paine, spune medicul Alexandrescu.

4. Paste cu sunca si smantana. Sunt un "deliciu" in bucataria italieneasca, dar fac parte din categoria "asa nu". "Combinatia intre carbohidrati (paste) si grasimi (sunca, smantana) este interzisa. Atentie, insa - "aceste alimente nu trebuie eliminate, ci doar consumate la momente diferite", explica nutritionistul.

5. Branza cu paine. "Putem sa mancam branza (bogata in calciu) cu paine (bogata in carbohidrati) la aceeasi masa, dar, in acest fel, in intestin va avea loc un proces alcalin, cauzat de carbohidrati. Astfel, foarte putin calciu va fi disponibil sa se absoarba, intrucat in mediul bazic, calciul da reactii prin care se transforma in compusi neabsorbabili. Asadar, indiferent de cantitatea de branza consumata, putem avea o deficienta de calciu", precizeaza lector dr. Lygia Alexandrescu.

6. Cartofi cu paine. "Aici este vorba de o asocierea intre doua alimente din grupa carbohidratilor. Potrivit regulilor din nutritie, carbohidratii se consuma individual si necombinati, la o masa", precizeaza nutritionistul.

7. Salata de fructe. Atentie atunci cand preparati acest desert. Fructele dulci (fructe uscate, banane, mere, pere, struguri) nu se combina cu cele acide (kiwi si celelalte citrice).

8. Cereale cu fructe uscate. Este o combinatie gresita asocierea dintre alimentele ce contin amidon si fructele uscate. Cerealele se pot combina doar cu legume verzi, spune nutritionistul.

9. Pepene galben cu prosciutto. Pepenele - galben sau verde - se consuma necombinat. Nu este indicata nici asocierea dintre pepene si paine.

10. Fructe, imediat dupa masa. "Fructele trebuie consumate doar proaspete (nu compot) si la mese separate", adauga medicul Lygia Alexandrescu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

borly  | #74189
bune sfaturi......sa mai dati!!!!!
Anonim  | #74190
dar iarba avem voie sa mancam? in combinatie cu ce? de pe vremea lui stefan cel mare se mananca paine cu unt sau margarina si acum nu e buna nici asta?
Anonim  | #74191
sunt niste ineptii
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1371 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012467 (s)