Magazin

Top 15 alimente care pot produce cancer si top 15 alimente care previn cancerul

Publicat: 20 ian. 2019
Editia PDF
14 Oct. 2019

In fiecare zi citim despre noi oameni care au fost diagnosticati ca suferind de diferite forme de cancer sau ca au decedat din aceasta cauza. In SUA, aproape 1,5 milioane de cazuri se asteapta sa fie diagnosticate anual in vreme ce 559,650 de oameni se preconizeaza ca vor muri in acest an, potrivit American Cancer Society. Pe masura ce oamenii afla mai multe despre cauzele care produc diferite tipuri de cancer, incep sa inteleaga mai multe despre masurile preventive. Ceea ce inseamna ca exista alimente care pot produce cancer insa si altele care previn cancerul.

Iata 15 alimente si bauturi care pot produce cancer

1. Toata mancarea arsa (fripta sau prajita prea mult) care poate crea agenti cancerigeni. Chiar si painea prajita intra in aceasta categorie.

2. Carnea rosie. Mananca cat mai putin sau chiar deloc.

3. Zaharul, alb si brun.

4. Mancarea grea care creste riscul dezvoltarii cancerului la stomac.

5. Sucurile acidulate sau neacidulate care prezinta riscuri pentru sanatate atat din cauza continutului – zahar si diferiti aditivi – cat din pricina a ceea ce inlocuiesc in dieta – bauturi si alimente care furnizeaza vitamine, minerale si alti nutrienti.

6. Cartofi prajiti, chips-uri si snack-uri care contin grasimi trans.

7. Alimente si bauturi cu aditivi, de genul aspartam.

8. Excesul de bauturi alcoolice.

9. Dulciuri coapte pentru ca au in componenta acrilamida.

10. Pestele de cultura, care poate contine niveluri ridicate de toxine.

11. Floricelele pentru microunde. Punga este captusita o substanta denumita acid perfluorooctanoic (PFOA), toxina care se regaseste si in Teflon.

12. Fructe non-organice. Pot fi contaminate cu pesticide sau fertilizatori cu azot. In plus, unii producatori folosesc hormoni de crestere.

13. Uleiuri hidrogenate. Sunt folosite pe post de conservanti. Din pacate ele contribuie la aparitia cancerului din cauza faptului ca modifica membrana celulara.

14. Alimente sarate, murate, afumate. Alimentele din comert care contin multa sare, sunt afumate sau murate pot fi generatoare de cancer, inclusiv cancer colorectal.

15. Alimente din faina alba procesata. Rafinarea cerealelor distruge toti nutrientii. In plus, albirea fainii se face prin procedeu chimic.

Iata 15 alimente care previn cancerul:

1. Legume cucifere: broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles, napi, bok choy. Aceste vegetale sunt bogate in substante anticancer precum isotiocianati.

2. Anghinare pentru ca este sursa de salvestroli.

3. Legume verzi, precum spanacul, salata verde pentru fibre, acid folic si o paleta larga de agenti anticancerigeni – carotenoidele. Alte legume colorate – varza rosie si sfecla.

4. Struguri si vin rosu, in special pentru resveratrol.

5. Legume: fasole, mazare si linte pentru saponine.

6. Fructe de padure precum afine, pentru acidul elagic si antocianoside.

7. Seminte de in care contin grasimi esentiale precum acidul alpha-linolenic si alte grasimi bune.

8. Usturoi, ceapa, arpagic si praz care sunt surse bogate de alicina, o substanta anticancerigena.

9. Ceai verde, pentru catechine, un antioxidant puternic.

10. Rosii, pentru faimosul licopen.

11. Turmeric. Curcuma are nenumarate beneficii, gratie antioxidantilor puternici pe care ii contine.

12. Mere. Potrivit Jurnalului Institutului American de cercetare a Cancerului, persoanele care mananca mere regulat isi micsoreaza cu 60% riscul de a face cancer pulmonar.

13. Ulei de masline. Consumul zilnic de ulei de masline dezactiveaza celulele canceroase.

14.  Ciuperci albe. Pot stopa cresterea tumorilor si reduce greutatea tumorilor canceroase.

15. Morcovi. Contin beta-caroten care scade riscul de cancer, in special cel la san.

 



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit