WoW!

Top 3 măşti pentru păr blond deteriorat. Cu ce îl hidratezi

Publicat: 18 aug. 2021
femeie cu parul blond care are nevoie de masti pentru hidratare
Părul blond își pierde rapid din strălucire, motiv pentru care are nevoie de măști hidratante

Părul blond necesită o îngrijire mai specială. Pentru că se usucă rapid şi îşi pierde şi din strălucire, ai nevoie de un tratament adecvat. Ideal este să foloseşti măşti pentru păr blond deteriorat, preparate în casă. Cele din comerţ sunt bune, dar conţin mult mai multe chimicale.

Mai jos găseşti 3 dintre cele mai eficiente măşti pentru păr blond deteriorat. Prima este pentru hidratarea podoabei capilare. A doua este pentru părul tocit şi care parcă nu mai creşte. Iar ultima mască este eficientă când vine vorba despre recăpătarea strălucirii.

1. Mască pentru hidratare

Părul părul blond are nevoie de o hdiratare intensă. Masca următoare face exact acest lucru, hidratează firul de păr şi îi conferă şi strălucire.

Ai nevoie de: o lingură de ulei de cocos, o linguriţă de vitamina A uleioasă, o lingură de ulei de jojoba, o lingură de ulei de ricin, 10 capsule de vitamina E sparte (se utilizează conţinutul uleios), zeama de la o jumătate de lămâie, o lingură de iaurt gras.

Metoda de preparare şi utilizare:: Amestecătoate ingredientele, ca să obţii o compoziţie omogenă. Mai întâi piaptănă bine părul. Apoi aplică o parte din mască la rădăcina firelor de păr. Restul de mască aplică-l pe lungimea părului. Ideal e să îţi pui masca seara şi să o laşi să acţioneze cel puţin două ore. Dacă ai părul foarte degradat, o poţi lăsa inclusiv pe timpul nopţii. Apoi spală-te ca de obicei, samponându-te de câte ori vrei, până simţi părul curat.

2. Mască pentru părul tocit

E o mască destul de complexă, dar care oferă rezultate bune.
Ai nevoie de: o linguriţă de ulei de măsline, 30 picături de vitamina A uleioasă, o linguriţă de ulei de ricin, zeama de la o jumătate de lămâie, un gălbenuş, 15 capsule sparte de vitamina E (utilizează numai conţinutul capsulelor) sau o jumătate de linguriţă de vitamina E cosmetică, un vârf de cuţit de propolis granule, o linguriţă rasă de pudră făcută din seminţe crude (cânepă, in, floarea-soarelui. Miezul lor să nu fie copt, ci crud), o linguriţă de miere de albine.

Metoda de preparare şi utilizare: Amestecă toate ingredientele. Piaptănă părul şi aplică o mască la rădăcină şi restul de-a lungul părului. Masează scalpul câteva minute. Apoi prinde părul într-un coc şi acoperă-ţi părul cu un prosop. Lasă să acţioneze masca peste noapte. A doua zi clăteşte-te cu apa caldă, şamponează-te de câte ori ai nevoie, după care foloseşte şi balsam. Nu te speria dacă părul s-a întărit peste noapte, pentru că este normal.

3. Mască pentru părul fără strălucire

Aceasta se adresează în special persoanelor care au părul vopsit şi fără strălucire.

Ai nevoie de: 20 picături de vitamina A uleioasă, o linguriţă de oţet, două linguri de ulei de măsline, o lingură de miere, o linguriţă de ulei de ricin, un gălbenuş şi două felii de mango pisate.
Metoda de preparare şi utilizare: Ca de obicei, amesteca toate ingredientele. Descâlceşte părul. Aplică puţină mască la rădăcina firelor de păr şi masează. Apoi întinde restul de mască pe toată lungimea podoabei capilare. Acoperă-ţi părul cu un prosop aproape fierbinte. Astfel vei activa circulaţia sângelui la nivelul scalpului. Ţine masca în păr în jur de 2 ore, după care spală-te ca de obicei.

Spune-ne în comentarii cum ți se par aceste măști pentru păr blond deteriorat.

Adauga un comentariu