În acest material găseşti trei reţete cu spanac, ideal de gătit indiferent de zi, indiferent de sezon. Sunt gustoase, uşor de făcut şi cu puţin colesterol. În plus, pentru că vedeta din lista de ingrediente este spanacul, îţi vei mări aportul de fier din organism. Reţetele, de altfel, cu mici ajustări, sunt bune şi pentru persoanele care au indice glicemic mare ori chiar au fost diagnosticate cu diabet.
Indiferent de preparatul pe care îl alegi din aceste reţete cu spanac, nu-ţi va părea rău. Gustul lor este foarte bun şi, în plus, sunt şi săţioase. Când nu ştii ce să găteşti, uită-te în frigider. Din numai câteva ingrediente, poţi încropi o masă pe cinste. Spor la gătit şi poftă bună!
Este ideală pentru orice zi, indiferent de sezon.
Mai întâi pune apă la fiert, împreună cu puţină sare. În momentul în care dă în clocot, pune spanacul. După maxim 8 minute, scoate spanacul, scurge-l bine şi toacă-l mărunt.
Bate ouăle cu ţelul şi pune peste ele şi brânza dată pe răzătoare. După ce ai omogenizat, încorporează laptele, spanacul, uleiul şi ciuperci scurse de zeama din conservă. Potriveşte gustul de piper şi sare. Unge cu puţin unt o tavă şi pune compoziţia în ea. Prăjeşte omleta cu spanac la foc mic, pe ambele părţi.
Îmi aminteşte de primăvară.
Mai întâi prepară aluatul. Amestecă toate ingredientele într-un vas. După ce ai obţinut un aluat potrivit de tare, împarte-l în două. Partea mai mare se foloseşte ca bază, iar cea mică pentru a acoperi umplutură.
Opăreşte câteva minute spanacul, apoi scurge-l bine de apă şi dă-l prin robotul de bucătărie. Amestecă-l cu făină şi cu puţină apă, într-un vas, la foc potrivit. Lasă să dea un clocot. Ia-l de pe foc. Mixează şi brânza. Întinde cu sucitorul baza din bucata mai mare de aluat. Transfer-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Prima dată pune pe ea spanac, apoi brânza, iar din loc în loc ouăle fierte tari. Întinde cu sucitorul şi bucata a doua de aluat. Acoperă cu ea compoziţia din tavă. Sigilează marginile şi bagă tava în cuptor, pentru circa o oră.
Este un preparat foarte bun la gust.
Prima dată căleşte spanacul. În momentul în care s-a înmuiat uşor, ia-l de pe foc. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Pune în ea foaia de plăcintă şi întinde-o bine. Acoperă cu cremă de brânză în mod egal. Adaugă spanacul şi ceapa tocată mărunt.
Dă brânza pe răzătoare şi mixeaz-o cu ouăle bătute bine, cu sare, piper şi lapte. Compoziţia obţinută pune-o şi pe ea peste spanac. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi bag-o în cuptor, pentru circa 45-50 de minute. E posibil ca, după primul sfert de oră să îndepărtezi folia de aluminiu. Înainte de a servi tarta quiche cu spanac, las-o la răcit 10-15 minute. Astfel se va desface mai uşor şi îşi va menţine forma.