Magazin

Top 5 cele mai RELE ALIMENTE pe care le consumi cu placere

Publicat: 15 feb. 2014
1

Mezelurile, margarina si maioneza sunt cateva dintre produsele pe care majoritatea persoanelor le cumpara frecvent, insa nu sunt sanatoase si nici nu sunt recomandate spre a fi consumate des. Ocazional ar fi cel mai potrivit sa le consumi si de preferat sa apelezi la variantele cat mai sanatoase. Mezelurile de casa, untul de casa sau maioneza facuta de tine sunt mai sanatoase, dar consumate doar la anumite ocazii, nu zilnic.
Iata un top cu cele mai consumate produse, dar care nu sunt deloc sanatoase:

Vezi si 7 alimente periculoase pentru alergici
1. Mezelurile din comert
Mezelurile si afumaturile cresc riscul de cancer si boli de inima, arata cercetarile recente realizate pe un esantion de 500.000 de europeni din zone diferite. Dintr-o lista de aproximativ 20 de ingrediente poti sa ai surpriza ca doar unul singur sa fie carne in cazul multor produse. Restul sunt fosfati, nitriti, nitrati, arome sintetice si coloranti, multa sare si multa apa. Aspectul de „delicios” al mezelurilor este dat, in mare parte, de faina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compozitia unui parizer ieftin sau a unui salam, avertizeaza celebrul Dr. Oz in emisiunea sa The Dr. Oz Show.
Insa trebuie sa stii ca acest risc nu este atat de crescut in cazul persoanelor care consuma cu regularitate carne de pui sau carne rosie neprocesata. Cu toate acestea, majoritatea recomandarilor oferite de medici se refera la un consum normal (nu zilnic) de carne slaba si cat mai putina carne rosie (porc, vita, miel, manzat).

Vezi si In ce alimente se gasesc cele mai periculoase E-uri?

2. Sucurile carbogazoase
Daca vrei sa slabesti, primul lucru pe care trebuie sa-l elimini din dieta este sucul.
Pe langa efectul negativ asupra siluetei, aceste bauturi carbogazoase pot sa distruga rinichii, cresc riscul de cancer si genereaza o crestere a tensiunii arteriale.
3. Produsele low-fat
Aceste produse sarace in grasimi „low-fat” au o cantitate mare de grasimi trans, acele grasimi care sunt rele pentru inima si cresc nivelul de colesterol rau. Ca sa compenseze lipsa gustului odata ce a fost indepartata grasimea, multi producatori apeleaza la un adaos de zaharuri, avertizeaza Dr. Oz, scrie eva.ro
4. Margarina
A capatat in ultima vreme o reputatie buna, doarte multe persoane considerand ca are grasimi vegetale care sunt mai sanatoase decat cele animale regasite in unt. Acest lucru ar fi adevarat, numai ca aceste grasimi vegetale folosite in margarina sunt hidrogenate si sunt recunoscute pentru efectul nociv asupra sanatatii. Studiile arata ca grasimine hidrogenate si trans cresc riscul de cancer, diabet si boli de inima.
5. Maioneza
O lingura de maioneza contine 90 de calorii, 10 grame de grasimi saturate si 90 de miligrame de sodiu (sare). Asadar este de preferat sa nu o consumi decat ocazional si nu in cantitati mari. O alternativa ar fi maioneza de casa, insa si aceasta trebuie consumata rar.

Adauga un comentariu