Jocuri

Top 5 cele mai solicitante jocuri pentru PC

Publicat: 04 apr. 2014

Jocurile pentru PC au uneori cerinte mult prea ridicate chiar si pentru cele mai performante computere. Este destul de costisitor sa construiesti un computer care sa faca fata tuturor jocurilor lansate in 2013 si nu numai. Avand in vedere ca exista o varietate atat de mare de motoare de productie pentru jocuri, fiecare joc atinge limita performantelor unui PC in mod diferit, iar un top cu cele mai solicitante jocuri poate fi subiectiv, caci depinde de multe aspecte, scrie playtech.ro.

5. The Witcher 2: Assasins Of Kings

Jocul beneficiaza de pe urma motorului grafic REDengine cu Havok Physics care detine o serie de elemente ce pot face jocul sa ruleze destul de greu, si pe o configuratie puternica. Ubersampling este numele unei optiuni, care activate, forteaza randarea elementelor in rezolutie 4K si apoi le scaleaza la rezolutia monitorului de 1920×1080 pixeli. Odata oprita aceasta optiune, jocul ruleaza la peste 60 de cadre pe secunda.

De ce se afla, totusi, pe locul 5? Pentru ca acel Ubersampling, sau Super Sampling Anti Aliasing, face o diferenta destul de mare in calitatea graficii jocului. Astfel obtinem in medie 34 de cadre pe secunda in gameplay, un nivel acceptabil.

4. Crysis 3

Bazat pe motorul CryEngine 3, Crysis 3 se dovedeste a fi inca unul dintre jocurile cu cerinte mari de sistem. Nivelul de detaliu este semnificativ mai mare decat la versiunea anterioara, din acest motiv si framerate-ul se afla la o medie de 30 de cadre pe secunda pentru sistemul nostru. Primul nivel al jocului implica o tactica mai defensiva, folosind arme ceva mai silentioase, tactica care nu ne-a fost pe plac in cele 200 de minute de joc, scuzati 20 de minute, am fost destul de captivat. Butoaiele ce explodeaza reduc, de asemenea, din viteza cu care ruleaza jocul. Crysis 3 ocupa, asadar, un binemeritat loc 4.

3. Tomb Raider 2013

Tomb Raider este un joc pe care nu l-am mai jucat de multi ani. Este de altfel si prima data cand am instalat versiunea 2013, fara sa ma gandesc ca voi avea nevoie de un PC mai puternic pentru a il putea juca fara nici un fel de probleme.

Jocul foloseste motorul grafic Modified Crystal Engine si chinuie placa video si procesorul instalat pana la un framerate mediu de doar 26 de cadre pe secunda.  La fel ca The Witcher 2, jocul foloseste optiunea de Super Sampling pentru a aduce o grafica foarte buna, foarte costisitoare pentru performanta PC-ului. Pe setarea 2xSSA, obtinem un framerate de aproap 45 de gcadre pe secunda, insa renuntam la grafica foarte buna pe care o poate oferi jocul.

2. Metro Last Night

Metro Last Night urmeaza acelasi stil ca prima versiune. Este un joc foarte solicitant pentru o configuratie medie, fiind astfel situat pe locul 2 in topul nostru. La 25 de cadre pe secunda, nu se poate numi chiar jucabil, poate doar daca aveti o rabdare iesita din comun. Cele 20 de minute de testare au trecut destul de greu, chiar daca jocul este foarte bine construit. Motorul grafic folosit este 4A Engine,  care se dovedeste a fi destul de complex pentru platforma noastra de testare. Desigur, odata ce scadem nivelul de Anti-Aliasing si reducem numarul de particule generate, jocul incepe sa prinda, cu peste 35 de cadre pe secunda.

1. Battlefield 4

Folosind motorul grafic Frostbite 3, Battlefield 4 ofera si el o serie de optiuni interesante de configurare. Resolution Scale este o optiune asemanatoare cu Super Sampling, si care setata la 200%, valoarea maxima, aduce jocul la un gameplay de doar 18-19 cadre pe secunda in medie. Destul de putin, dovada ca mi s-au parut cele mai enervante 20 de minute din viata mea. Pe setarea 100%, jocul e propulsat aproape pe ultimul loc, cu o medie de 50 de cadre pe secunda, insa cu o grafica ceva mai slaba.

Citeste mai mult pe playtech.ro.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit