Magazin

Top 5 gustări pe care le poți face în 5 minute

Publicat: 23 oct. 2020
Healthy lifestyle snack on table

S-a întâmplat, probabil, de multe ori să ajungi acasă după o zi de muncă cu o foame de zile mari, iar frigiderul să fie gol, fără nimic îmbietor în el. În aceste situații, ai două soluții: ori să-ți comanzi ceva de mâncare, ori să prepari rapid o gustare care să te satisfacă. Noi îți spunem că este de preferat să alegi a doua variantă, pentru că în acest fel poți să deții controlul și să mănânci exact ce și cât trebuie, fără să-ți faci griji din cauza kilogramelor pe care le-ai putea acumula.

Pentru aceste situații ar fi ideal să ai acasă un tăietor pentru legume și fructe, care îți va scurta și mai mult timpul pentru pregătirea gustării. Sunt aparate practice, cu care poți să feliezi, să toci și chiar să pasezi, care îți vor fi utile tot timpul în bucătărie.

În continuare venim în sprijinul tău cu 5 idei de gustări delicioase și sățioase pe care le poți pregăti în doar cinci minute. Noi le-am selectat dintr-o listă amplă și le-am adaptat în funcție de ingredientele pe care, de regulă, le avem în mod curent acasă sau le găsim la orice magazin.

  1. Salată de crudități

Există foarte multe combinații de legume pentru o salată de crudități, dar noi am selectat o rețetă cu ingrediente pe care le poți găsi în tot timpul anului.

Ai nevoie de:

  • o gulie
  • un morcov
  • o ceapă roșie
  • un cățel de usturoi
  • pătrunjel
  • ulei de măsline
  • sare, piper

Taie gulia și morcovul în fâșii subțiri și toacă ceapa foarte mărunt, amestecă-le bine, după care condimentează-le cu usturoiul pisat, sare și piper, adaugă uleiul și pătrunjelul tocat și amestecă din nou.

  1. Tartine cu cremă de somon

Ai nevoie de:

  • 100 de grame de somon afumat
  • 150 de grame de brânză cremoasă
  • 1 lingură de smântână
  • mărar

Taie somonul în bucățele mărunte, iar brânza, smântâna și mărarul se amestecă în blender 2-3 minute, până se fac pastă, apoi adaugă și somonul și mai amestecă timp de câteva secunde, astfel încât să rămâi cu bucățele de somon. Crema obținută se întinde apoi pe pâine.

  1. Salată cu paste și ton

Ai nevoie de:

  • 100 de grame de paste, de preferat penne
  • 1 morcov ras
  • 1 ceapă roșie tocată mărunt
  • 1 castravete tăiat ca pentru o salată normală
  • 40 de grame de boabe de porumb
  • 400 de grame de ton
  • 1 cutie mică de iaurt
  • ulei de măsline
  • sare, piper

Fierbe pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, iar după ce le răcești sub jet de apă, pune-le într-un bol mare în care  adaugi celelalte ingrediente și le amesteci.

  1. Chifle cu spanac și șuncă

Ai nevoie de:

  • 2 chifle
  • 4 linguri de spanac tăiat mărunt, eventual fiert 5 minute
  • sos de roșii
  • 50 de grame de șuncă
  • 50 de grame de mozzarella

Taie chiflele pe orizontală, apoi scobește miezul, iar în interiorul lor pune câte o lingură de spanac, 1-2 linguri de sos de roșii, șuncă și mozzarella tăiate bucăți. Pune apoi jumătățile de chifle pe o tavă cu hârtie de copt și lasă-le la cuptor până când mozzarella se topește.

  1. Omletă cu șuncă și legume

Ai nevoie de:

  • 2 ouă
  • jumătate de ardei roșu tocat mărunt
  • jumătate de ceapă tocată mărunt
  • 50 de grame de șuncă tăiată pătrățele sau fâșii subțiri
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper

Pune legumele la călit în tigaie, iar după 2-3 minute adaugă șunca. Mai lași 2-3 minute, după care adaugi ouăle bătute în prealabil cu sare și puțin piper.

Foto: Pexels

 

 

 

 

 

 

 

 





Adauga un comentariu