Sfatul medicului

Top 7 aplicatii android pentru monitorizarea sanatatii

Publicat: 28 apr. 2016
7

Sanatatea e mai buna decat toate, dar, desi stim asta, ajungem la medic de cele mai multe ori cu intarziere. Pentru ca noi nu prea suntem in stare sa ne purtam de grija, cum ar fi sa ne urmareasca sanatatea telefonul mobil? In Google Play gasim nu mai putin de 50,000 de aplicatii Android de sanatate care ajuta la acest lucru. Iata cateva propuneri ale medicilor:

1. Weight Watchers Mobile este aplicatia care promoveaza un stil de viata sanatos. Ajuta la numararea caloriilor folosind un sistem de puncte si pune la dispozitia ta o multime de retete sanatoase, sugerandu-ti meniuri cu putine calorii. Este gratuita.

2. White Noise Lite genereaza sunete pe o gama larga de frecvente, fiind recomandata persoanelor care au probleme cu somnul si adorm foarte greu. Aplicatia induce relaxarea si reduce stresul acumulat peste zi, fiind recomandata si pentru calmarea copiilor agitati, care plang. Calmeaza durerile de cap si reduce intensitatea migrenelor. Folosirea acestei aplicatii gratuite nu exclude vizita la medic si gasirea adevaratei probleme de sanatate.

3. Lose It! Este una dintre aplicatiile pentru slabit care iti ofera tot felul de calcule si grafice pentru a-ti fi mai usor sa scapi de kilogramele in plus. Aplicatia calculeaza carbohidratii, grasimile si nutrientii pe care trebuie sa-i consume astfel incat sa slabesti. In plus, aplicatia iti recomanda si exercitii pe care poti sa le faci.

Cinci aplicatii pentru slabit care chiar functioneaza

4. RunKeeper vine cu urmatoarele functii care iti vor folosi cu siguranta: distanta parcursa in fiecare zi, durata fiecarei alergari, masurarea ritmului cardiac, afisarea traseului, dar si viteza medie.

5. Instant Heart Rate este aplicatia aprobata chiar de Comisia Europeana de Sanatate. iti masoara bataile inimii si o inregistreaza automat in istoricul masuratorilor. Este gratuita pentru sistemul Android.

6. Fooducate – Healthy Food Diet (Fooducate) este aplicatia ce te ajuta sa afli cantitatea si calitatea nutrientilor si, in plus, iti ofera alternative mai sanatoase la unele produse alimentare care nu sunt atat de benefice pentru sanatate.

4 aplicatii pentru smartphone care te ajuta sa mananci sanatos

7. Glucose Buddy, special creata pentru diabetici, iti monitorizeaza nivelul glicemiei, al hemoglobinei glicate si alti parametrii ai afectiunii pe care-i poti transmite medicului tau. De asemenea, in aplicatie poti intregistra consumul zilnic de carbohidrati.

sursa: ehealthromania.com

Adauga un comentariu