Destinatii turistice

Top 7 cele mai scumpe orase din lume pentru turisti – FOTO

Publicat: 31 ian. 2012

Daca iti doresti sa ai parte de una dintre cele mai scumpe vacante, aceasta e lista care te va ajuta sa descoperi cele mai bune locuri pentru a face asta. Daca ai un buget limitat, topul te va ajuta sa stii care orase ar trebui scoase din itinerariul tau.

Topul a fost realizat cu ajutorul datelor culese de UBS si este pe site-ul „US News Travel„.

1. Oslo se afla pe primul loc, pentru ca preturile sunt in mod curent astronomice. Astfel, o sticla de apa costa 6 dolari. Capitala Norvegiei este in capul listei din anul 2006 si nu da semne ca ar ceda locul 1.

2. Zurich: locuitorii sai sunt linistiti pentru ca salariile lor sunt mari -ca cele ale tuturor elvetienilor, scrie US Travel News- dar turistii cauta in zadar reduceri sau chilipiruri. Vara toata lumea e atrasa de Lacul Zurich, iar iarna nu e nici ea mai linistita, pentru ca schiorii se aduna in Alpi.

3. Geneva: robustetea francului elvetian si salariile mari sunt reflectate in preturile din acest oras.

4. Copenhaga. Magazinele de antichitati, restaurantele romantice si cafenelele elegante sunt toate puncte foarte in atragerea turistilor, dar Danemarca se dovedeste a fi necrutatoare cu portofelele acestora.

5. Stockholm-ul a reusit ca anul trecut ca se ridice de la locul 16 in 2009 la locul 5 in acest an, iar asta se datoreaza economiei sale extrem de puternice care a facut fata recesiunii cu succes.

6. Tokio. Ca si Singapore, Japonia a reusit sa treaca peste criza financiara globala relativ usor. Astfel, mancarea nu e deloc o problema in acest oras, dar costul unei nopti de hotel -in media circa 163 de dolari pe noapte- reprezinta o problema. E de asteptat ca tsunami-ul si cutremurul din 2011 sa afecteze totusi preturile, facandu-le sa scada usor.

7. Sidney. Daca in 2009 orasul se afla pe locul 39 in topul UBS, acum a reusit sa urce pana pe locul sapte, iar asta se datoreaza cresterii masive a dolarului australian, care s-a reflectat in cresterea tarifelor de cazare si in pretul mancarii.loading...

Adauga un comentariu